z
Χαϊδάρι: Δυναμική παρουσία του Β. Ντηνιακού στο Δημοτικό Συμβούλιο
Κατηγορία : Χαϊδάρι / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2016-10-06 14:25:00

Πολλά προβλήματα  μεγάλα ή μικρά που δυσκολεύουν την καθημερινότητα των κατοίκων της πόλης μας συνεχίζουν να υφίστανται και παρά την επισήμανση τους προς τη δημοτική αρχή αυτά χρονίζουν και δεν αντιμετωπίζονται. Χρέος μίας υπεύθυνης αντιπολίτευσης είναι τα θέματα να τα επισημαίνει, να τα αναδεικνύει και να αγωνίζεται ώστε να βρεθεί η λύση τους.

Στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας 19 Σεπτεμβρίου ο συνδυασμός «Χαϊδάρι Ξανά» έθεσε για ακόμα μία φορά επί τάπητος συγκεκριμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει η  πόλη.

ΑΡΝΗΤΙΚΗ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Ο Βαγγέλης Ντηνιακός σε ερώτηση η οποία τέθηκε με αφορμή θέμα που κατέθεσε δημότης στην πλατφόρμας Haidari-Agenda, ζήτησε να μάθει γιατί το σήμα με το σύμβολο της πόλης του Χαϊδαρίου  που βρίσκεται στην είσοδο του δήμου μας από το Σχιστό, όπως και πολλές άλλες πινακίδες σε άλλα σημεία του δήμου έχουν αφεθεί στην τύχη τους.

Επισήμανε πως γνωρίζει τα γενικότερα προβλήματα που υπάρχουν με την καθαριότητα, όμως η φροντίδα των συμβόλων και των επιγραφών είναι απαραίτητη. Όταν το ίδιο το σήμα-έμβλημα της πόλης βρίσκεται σε αυτή την αρνητική εμφάνιση, μάλιστα σε κεντρικό σημείο που διέρχονται χιλιάδες αυτοκίνητα καθημερινά μεταδίδει τόσο στους δημότες, όσο και στους επισκέπτες και τους περαστικούς αυτής ένα πολύ άσχημο μήνυμα.

 

Ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Κώστας Βορέας απάντησε ότι η δημοτική αρχή συμφωνεί με την τοποθέτηση του Βαγγέλη Ντηνιακού, δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι προηγούμενες διοικήσεις δεν προχώρησαν σε προσλήψεις προσωπικού και ότι το ποσό που θα διατεθεί για τη συντήρηση της σήμανσης θα αυξηθεί.

Στην συνέχεια ο επικεφαλής του συνδυασμού «Χαϊδάρι Ξανά» πάλι με αφορμή θέμα που τέθηκε στο Haidari-Agenda ρώτησε για τα μέτρα που σκοπεύει να πάρει ο δήμος όσον αφορά το «Σχολείο των Προσφύγων». Ο δήμαρχος Μιχάλης Σελέκος απάντησε πως είναι ανάγκη να γίνει άμεσα κάτι  με ένα κεντρικό σχεδιασμό-να επιλεγούν τα παιδιά, οι δάσκαλοι και οι εκπαιδευτές.

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΑΟ ΔΑΣΟΥΣ

Ο Βαγγέλης Ντηνιακός με αφορμή την ανακοίνωση περί παραίτησης του προέδρου ΑΟ Δάσους Χαϊδαρίου τόνισε πως προξενεί ιδιαίτερη εντύπωση η αντιμετώπιση του ΑΟ Δάσους από την δημοτική αρχή.

Στην τελευταία κοπή της πίτας του συλλόγου ο ίδιος ο δήμαρχος είχε δηλώσει ότι ο ΑΟ Δάσους είναι η πιο αδικημένη από τις ομάδες του Χαϊδαρίου. Τελικά την τρέχουσα περίοδο, αντί να μην αδικηθεί στην κατανομή των ωρών της προπόνησης ή τουλάχιστον να αδικηθεί λιγότερο από άλλες φορές, αδικήθηκε περισσότερο σε σημείο ο πρόεδρός της να φτάσει στην παραίτηση? αναρωτήθηκε.

Προκειμένου από του χρόνου να βρεθεί ουσιαστική και δίκαιη λύση για όλες τις ομάδες, ο Βαγγέλης Ντηνιακός πρότεινε να συσταθεί μία διαπαραταξιακή επιτροπή  με στόχο την ορθή κατανομή των ωρών. Ο αντιδήμαρχος πολιτισμού και αθλητισμού Νίκος Καραγιάννης από τη πλευρά του υποστήριξε ότι έγιναν πάρα πολλές συναντήσεις με όλους και ενώ η ομάδα του κ.Σαφρά πήρε τελικά τις ώρες που ζήτησε, εκείνος παραιτήθηκε. Κατέληξε ότι με βάση τα παραπάνω η παραίτησή του δεν έχει λογική και ότι πρέπει ο ίδιος να το ξανασκεφτεί.

Μία ακόμη ερώτηση από πλευράς του συνδυασμού «Χαϊδάρι Ξανά» έθεσε στο δημοτικό συμβούλιο ο Δημήτρης Τσατσαμπάς. Αναφέρθηκε στον χώρο ανάμεσα στο τέταρτο λύκειο και το τέταρτο δημοτικό  όπου επικρατεί μία κατάσταση δύσβατη, σκοτεινή και αντιαισθητική. Το συγκεκριμένο θέμα είχε τεθεί ξανά στο παρελθόν και η δημοτική αρχή είχε υποσχεθεί ότι θα κάνει διορθωτικές παρεμβάσεις, ωστόσο τα σχολεία ξεκίνησαν και λύση δεν δόθηκε.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΝΑΖΙΣΤΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ

Ο γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου Βασίλης Καρατζαφέρης σε ερώτημα του ζήτησε να μάθει τι σκοπεύει να κάνει η δημοτική αρχή σχετικά με την εκδήλωση που θέλει να διοργανώσει η περιφέρεια σε συνεργασία με τη  βουλή των Ελλήνων και την κρατική τηλεόραση μαζί  με το δήμο Χαϊδαρίου, με θέμα την απελευθέρωση της Αθήνας από τους Ναζί.

Ο δήμαρχος απάντησε πως μετά την διαδικασία των ερωτήσεων θα διαβαστεί ανακοίνωση σχετική με το θέμα. Στην ανακοίνωση της δημοτικής αρχής απορρίφθηκε η πρόταση για συμμετοχή του δήμου στην εκδήλωση με μία ακραία επιχειρηματολογία δείχνοντας έτσι πως έχει τάσεις ολοκληρωτισμού, απομόνωσης, και κομματισμού.

Ο Βασίλης Καρατζαφέρης πρόσθεσε πως πέρα από τις όποιες διαφωνίες της δημοτικής αρχής με την σημερινή κυβέρνηση, μια τέτοια απόφαση δεν είναι καθόλου θετική για την ίδια την πόλη.  Ο ρόλος της δημοτικής αρχής θα πρέπει να είναι ανεξάρτητος και ακομμάτιστος και για αυτό πρέπει να το σκεφτεί πολύ σοβαρά και να αναθεωρήσει την απόφαση της για αυτή τη μη συμμετοχή.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ

Στην ημερησία διάταξη των θεμάτων ήταν  και ο κανονισμός λειτουργίας των κοινοχρήστων χώρων της πόλης. Ο Βαγγέλης Ντηνιακός στις παρατηρήσεις του ανέφερε ότι ο κανονισμός, έτσι όπως έρχεται στο δημοτικό συμβούλιο, είναι γενικός και αφηρημένος και πως για μία ακόμα φορά δεν υπήρξε ενημέρωση των δημοτών και δεν έγινε σωστή διαβούλευση με τους αρμόδιους φορείς.

Μία σωστή καμπάνια από το Δήμο, με μηδενικό κόστος μάλιστα, θα είχε συμβάλει  στην κατάρτιση πιο ολοκληρωμένου και αποτελεσματικού κανονισμού.

Τόνισε πως επειδή υπάρχουν ελλείψεις,  θα πρέπει τουλάχιστον να δοθεί η δυνατότητα μιας ευέλικτης διαδικασίας συμπλήρωσης του. Οι όποιες τροποποιήσεις αυτού να γίνονται αρκετά εύκολα και έτσι το συντομότερο να υπάρχει μία φυσιολογική προσαρμογή στα τοπικά δεδομένα και στις πραγματικές ανάγκες της πόλης.

Πρόσθεσε πως υπάρχει ανάγκη για έναν ειδικό "κανονισμό περιπτέρων". Ήδη το θέμα αυτό έχει τεθεί από την παράταξη τουλάχιστον 2 φορές στο δημοτικό συμβούλιο χωρίς να έχει γίνει κάτι. Ο κανονισμός περιπτέρων εφαρμόζεται μάλιστα σε πολλούς άλλους δήμους πετυχημένα.

Επισήμανε ακόμα ότι τα δημοτικά κτήρια είναι γεμάτα επιγραφές. Οι ταμπέλες, οι οδοσημάνσεις και οι κολώνες είναι γεμάτες από αυτοκόλλητα και αφίσες. Οι Κάδοι έχουν ξεχειλίσει από τα σκουπίδια. Παράνομα πάρκινγκ συνεχώς πάνω στα πεζοδρόμια.  Επομένως και ο καλύτερος κανονισμός να δημιουργηθεί δεν αρκεί εάν ο δήμος δεν φροντίζει να εφαρμόζεται. Για αυτό κατέστησε απαραίτητη την επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας καθώς η επιτυχία ενός κανονισμού κρίνεται στην σωστή εφαρμογή του.

Επίσης τέθηκε για ακόμα μία φορά το πρόβλημα που υφίσταται στην οδό Φλούτζη σε σχέση με την ανάγκη αλλαγής της ροής του δρόμου όπως επίσης το θέμα του φωτισμού και της αναβάθμισης του . Ο Μιχάλης Σελέκος είπε πως ο δήμος παρακολουθεί το θέμα και το μετέθεσε για το επόμενο δημοτικό συμβούλιο στις 28 Σεπτεμβρίου, όπου δυστυχώς και πάλι δεν έγινε από τη δημοτική αρχή καμία απολύτως νύξη για το σοβαρό αυτό ζήτημα.

ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΤΗΚΕ Ο ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΙΔΑΡΙ ΞΑΝΑ

Σε ότι αφορά τον ισολογισμό-απολογισμό που συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο της 28 Σεπτεμβρίου ο Δημήτρης Τσατσαμπάς στην τοποθέτηση του τόνισε πως σε καμία περίπτωση δεν αφήνει διαχειριστικές αιχμές για τα οικονομικά στοιχεία που έδωσε ο δήμος, ωστόσο όμως αποτυπώνει την εφαρμογή ενός προϋπολογισμού που δεν καλύπτει τις ανάγκες της πόλης και που ο συνδυασμός «Χαίδάρι Ξανά» έχει καταψηφίσει.

 

Ταυτόχρονα το γεγονός ότι η δημοτική αρχή ουσιαστικά δεν επιδιώκει τον οικονομικό έλεγχο της προηγούμενης περιόδου είναι εξίσου ισχυρός λόγος για την καταψήφιση του ισολογισμού-απολογισμού.

Η ΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΠΕΥΚΩΝ

Στο ερώτημα για το φαινόμενο της επικίνδυνης και συχνής πτώσης δένδρων η παράταξη «Χαϊδάρι Ξανά» ζήτησε άμεσα όπως και στο σύνολο τους οι υπόλοιπες παρατάξεις, να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα και αν χρειαστεί ας προστρέξει ο δήμος στην βοήθεια εξωτερικών συνεργατών προκειμένου να προληφθεί ο κίνδυνος μίας πιθανής νέας πτώσης που μπορεί να έχει απρόβλεπτα αποτελέσματα.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΑΚΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ

Ερώτημα στο δημοτικό συμβούλιο, για τον λόγο που ακυρώθηκε η σύμβαση εργασιών για την επιδιόρθωση του χλοοτάπητα και των εργασιών αναβάθμισης στο γήπεδο «Τάκης Χαραλαμπίδης» έκανε ο Βασίλης Καρατζαφέρης.

Ζήτησε να μάθει γιατί επί δύο χρόνια τώρα δεν προχώρησε το έργο παρά τις διαβεβαιώσεις της Δημοτικής Αρχής στα Δημοτικά Συμβούλια ότι το έργο προχωράει και ότι υπάρχουν διαβουλεύσεις για την ποιότητα του χλοροτάπητα που θα τοποθετηθεί.

Σύμφωνα με την δημοτική αρχή το λάθος ανήκει στην προηγούμενη διοίκηση η οποία δεν είχε στείλει το φάκελο της σύμβασης για προσυμβατικό έλεγχο στο ελεγκτικό συνέδριο με αποτέλεσμα να ακυρωθεί η σύμβαση. Ο Ανάδοχος ζητάει αποζημίωση από τον Δήμο  ποσού 60.000 ευρώ. Οι αξιώσεις του εργολάβου υπάρχει κίνδυνος να επιβαρύνουν τον Δήμο και τους Χαϊδαριώτες μετά από χρόνια, όταν η υπόθεση κριθεί οριστικά στα Δικαστήρια.

Ο Βασίλης Καρατζαφέρης τόνισε ότι η σημερινή δημοτική αρχή δεν διαχειρίστηκε σωστά το έργο και όφειλε να κάνει τις απαιτούμενες ενέργειες έτσι ώστε αφενός το έργο να ολοκληρωθεί και να δοθεί σε χρήση προς όφελος των δημοτών και αφετέρου να αποφευχθεί και η οικονομική ζημία του Δήμου.

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved