z
Χαϊδάρι: Για την αποκατάσταση της αλήθειας, της ηθικής και του δικαίου
Κατηγορία : Χαϊδάρι / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2015-09-02 18:30:00

Ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής Χαϊδαρίου για τα δημοσιεύματα που έχουν γίνει σε μια προσπάθεια συκοφάντησης της Δημοτικής Αρχής Χαϊδαρίου με διάφορα ψέματα και ανακριβείς ειδήσεις:

 

Εδώ και μερικές εβδομάδες, με στοχευμένα δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο, έχουμε γίνει μάρτυρες μιας πρωτοφανούς προσπάθειας συκοφάντησης της Δημοτικής Αρχής με διάφορα ψέματα και ανακριβείς ειδήσεις.

 

Την ίδια στιγμή που γίνεται προσπάθεια να αντιμετωπιστούν τα τεράστια προβλήματα που κληρονομήσαμε σε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις και να δημιουργηθούν νέα γήπεδα, κάποιοι προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις και νέα προβλήματα για να εξυπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα και να εκμεταλλευτούν πολιτικά το «οπαδιλίκι» που λανσάρουν.

 

Κατ’ αρχήν δεν αισθανόμαστε καμία ανάγκη να απολογηθούμε στους ενορχηστρωτές της ανήθικης επίθεσης, σ’ αυτούς που σαν στελέχη της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, άφησαν τις αθλητικές εγκαταστάσεις να ρημάξουν για χρόνια, διέλυσαν το ΔΑΟΧ και παρέδωσαν τον αθλητισμό και τον πολιτισμό της πόλης μας σε ιδιωτικές επιχειρήσεις (ΚΟΙΝΣΕΠ). Εμείς απολογούμαστε στο Χαϊδαριώτικο λαό που πριν ένα χρόνο ύψωσε το ανάστημα του μπροστά στην καταστροφική πορεία που είχε πάρει η πόλη μας.

 

Δεν θα δεχτούμε όμως οι συγκεκριμένοι να μας κάνουν και μαθήματα ηθικής, νομιμότητας και δικαιοσύνης γιατί έχουμε πολλά ράμματα για τη γούνα τους. Αν νομίζουν ότι μπορούν να χύνουν το δηλητήριο τους κρυμμένοι μέσα στα αθλητικά σωματεία κάνουν λάθος, είμαστε σίγουροι ότι οι υγιείς φίλαθλοι για ακόμα μια φορά θα τους γυρίσουν την πλάτη και θα τους ξαποστείλουν μέσα από το χώρο του αθλητισμού που έχει ιδανικά, αρχές και αξίες και που με την ανοχή διάφορων παραγόντων, για χρόνια λυμαίνονται.

 

Ας απαντήσουν όμως στο λαό του Χαϊδαρίου, με ποιο σκεπτικό σαν στελέχη της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, έδιναν επιδοτήσεις με ποσά πάνω από 100.000 ευρώ σε συγκεκριμένες ομάδες, την τριετία 2009-2011, και πως αλήθεια μοίραζαν την πίτα στα σωματεία. Γιατί αυτά τα χρήματα δεν τα έδωσαν για να συντηρήσουν το Κολυμβητήριο, να προστατεύσουν τα γηπεδάκια στο Αττικό, τα γήπεδα «Τάκης Χαραλαμπίδης» και Δάσους που εγκαταλείφτηκαν και ρήμαξαν (χλοοτάπητες, κερκίδες, αποδυτήρια κλπ), να δημιουργήσουν νέες αθλητικές εγκαταστάσεις για να μπορούν κυριολεκτικά όλοι οι Χαϊδαριώτες να έχουν πρόσβαση στον αθλητισμό.

 

Αν τους πειράζουν οι συσκέψεις της Δημοτικής Αρχής με τα σωματεία της πόλης μας προκειμένου μέσα από το διάλογο να καθοριστούν οι ώρες χρήσης των γηπέδων του Χαϊδαρίου στα αθλητικά σωματεία, ας εξηγήσουν με ποια κριτήρια για χρόνια ευνοούσαν συγκεκριμένα αθλητικά σωματεία έναντι των υπολοίπων και ας τοποθετηθούν ανάλογα όλα τα σωματεία της πόλης μας που αδικήθηκαν παράλογα σε μια προσπάθεια να δημιουργηθούν μονοπώλια στο χώρο του αθλητισμού και να επικρατήσουν κάποιοι με εξωαγωνιστικές μεθόδους.

 

Για την αποκατάσταση της αλήθειας σε σχέση με τη νομιμότητα του καινούργιου αθλητικού σωματείου, πρέπει να είναι σαφή τα εξής ζητήματα: τους νόμους που διατάσσουν ποια σωματεία είναι νόμιμα και ποια παράνομα ούτε τους καθορίζουμε, ούτε τους υποστηρίζουμε. Εμείς εξάλλου έχουμε άλλη άποψη για τον αθλητισμό, την έχουμε εκφράσει δημόσια και θεωρούμε πως μόνο αν ο αθλητισμός δεν έχει καμία σχέση με το κέρδος και το χρήμα μπορεί πραγματικά να ανθίσει. Το νέο σωματείο ζήτησε ώρες χρήσης στα γήπεδα παρουσιάζοντας τα απαραίτητα έγγραφα και 60 εγγραφές παιδιών. Η Δημοτική Αρχή με γνώμονα την δυνατότητα να αθληθούν όλα τα παιδιά των Χαϊδαριωτών, θεωρεί αυτονόητο να μοιράσει ισότιμα τις ώρες χρήσης των αθλητικών εγκαταστάσεων. Πόσο πιθανό είναι 60 παιδιά να έρχονται καθημερινά από το Μαρούσι, δηλαδή 2 ώρες ταξίδι για να προπονούνται στο Χαϊδάρι, ας απαντήσουν οι «γνώστες» των δημοσιευμάτων.

 

Τέλος εκφράζουμε την λύπη μας, που κάποιοι προκειμένου να υπηρετήσουν τα δικά τους μικροκομματικά συμφέροντα, μικραίνουν τον Α.Ο. Χαϊδαρίου το ιστορικότερο σωματείο της πόλης μας. Ο Α.Ο Χαϊδαρίου έγινε ιστορικό σωματείο και άντεξε στο χρόνο, επικρατώντας μέσα στο γήπεδο, με ευγενή άμιλλα με τα υπόλοιπα σωματεία που δραστηριοποιήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια στη πόλη μας και ανέδειξε σημαντικούς αθλητές και στελέχη του αθλητισμού που προσέφεραν πολλά όλες αυτές τις δεκαετίες. Αυτοί οι άνθρωποι του αθλητισμού που προσέφεραν εθελοντικά και αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους στον αθλητισμό πρέπει και σήμερα να αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση.

 

Υ.Γ. Για τον κ. Πατούλη που επικαλείται ο γνωστός συντάχτης του κειμένου ας απολογηθεί καλύτερα ο ίδιος, καθώς εκφράζει την ίδια αντιλαϊκή πολιτική συμμετέχοντας στο ίδιο κόμμα όλα αυτά τα χρόνια.

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved