z
Χαϊδάρι: Μεγαλειώδης συγκέντρωση της παράταξης «Όραμα Δημιουργίας-Ηρακλής Δρούλιας»
Κατηγορία : Χαϊδάρι / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2014-03-19 11:00:00

Περισσότεροι από 800 Χαϊδαριώτισσες και Χαϊδαριώτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του υποψηφίου Δημάρχου Ηρακλή Δρούλια και βρέθηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Χαϊδαρίου τηv Κυριακή 16 Μαρτίου, στην πρώτη δημόσια συγκέντρωση του δημοτικού συνδυασμού “ΟΡΑΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ”.

 

Η εκδήλωση ήταν προγραμματισμένη για τις 12 το μεσημέρι, ωστόσο από τις 11:00 πμ οι φίλοι και οι υποστηριχτές του υποψηφίου Δημάρχου Ηρακλή Δρούλια είχαν κατακλύσει το εξωτερικό περίβολο και την αίθουσα του κυλικείου, ενώ στις 12:00 ήδη είχε δημιουργηθεί το αδιαχώρητο εντός της αίθουσας. Περισσότερα από 300 άτομα παρακολούθησαν την ομιλία του κ. Δρούλια από οθόνες που είχαν τοποθετηθεί έξω από την αίθουσα, αφού αποδείχτηκε μικρή για τον όγκο μιας τέτοιας συγκέντρωσης.

 

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος προσήλθε στο χώρο της εκδήλωσης περίπου στις 12.30 και μέσω θερμών και παρατεταμένων χειροκροτημάτων ανέβηκε στο βήμα.

 

Φανερά συγκινημένος ο κ. Δρούλιας ξεκίνησε την ομιλία του ευχαριστώντας από καρδιάς, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, τους συμπολίτες του για την παρουσία τους.

 

“Να ανοίξουμε ένα νέο παράθυρο στο μέλλον της πόλης μας. Να πάμε το Χαϊδάρι  μπροστά.


Να κάνουμε μια νέα αρχή, ένα νέο ξεκίνημα.


Γιατί αγαπάμε και νοιαζόμαστε την πόλη μας.


Γιατί πρέπει να αλλάξουμε το Χαϊδάρι.


Γιατί θέλουμε, ξέρουμε και μπορούμε να αλλάξουμε το Χαϊδάρι.


Όλοι μαζί είμαστε σε θέση να το καταφέρουμε"

 

Μέρος της ομιλίας του αποτέλεσαν οι δεσμεύσεις, το προγραμματικό πλαίσιο και το συνολικό στρατηγικό σχέδιο του δημοτικού του συνδυασμού, το “Χαϊδάρι 2020’’, όπως είναι η κωδικοποιημένη, όπως θα έλεγε κάποιος, ονομασία του προγράμματός του.

 

“Ο σκοπός μας είναι ένας και μοναδικός: Να πάει η πόλη μας μπροστά.


Να κτίσουμε το Χαϊδάρι της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης. Της ασφάλειας, των λειτουργικών υποδομών, της πολιτιστικής αναβάθμισης, του αθλητισμού, των νέων ανθρώπων, των περιβαλλοντικών και οικολογικών κατακτήσεων, της καινοτομίας και της σύγχρονης επιχειρηματικότητας.


Γνωρίζουμε τα προβλήματα και τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουμε. Όμως είμαστε αποφασισμένοι να τα νικήσουμε και με δράσεις, καινοτόμες πρωτοβουλίες και τα αναγκαία έργα, να κάνουμε πράξη αυτό το όραμα δημιουργίας.


Κοιτάμε μπροστά και προχωράμε.”

 

Το μήνυμα που στέλνει η κοινωνία είναι ξεκάθαρο, είπε ο κ. Δρούλιας.

 

“Η κοινωνία ζητάει λύσεις στα προβλήματα. Ζητάει συγκροτημένη, έντιμη και ηθική ηγεσία. Ζητάει ηγεσία με πρόγραμμα και σχέδιο δράσης, η οποία θα στέκεται με ευαισθησία δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του.


Η πόλη μας χρειάζεται μια νέα δημοτική αρχή, με ανθρώπους έντιμους, ικανούς, σμιλευμένους επαγγελματικά και κοινωνικά, που θα έχουν ως βασική προτεραιότητα το Χαϊδάρι. Η πόλη μας χρειάζεται μια ηγεσία ικανή, μια ηγεσία ισχυρή, που δεν θα είναι επιλογή κομματικών ή οικογενειακών μηχανισμών.


Θέλουμε δήμαρχο για να κάνει δουλειά και όχι για να βρει δουλειά.


Θέλουμε μια νέα δημοτική αρχή με σύγχρονο και δημιουργικό πνεύμα που θα συνθέτει διαφορετικές απόψεις, θα οργανώνει και θα παρεμβαίνει αποτελεσματικά στην καθημερινή ζωή της πόλης, θα λειτουργεί με σχέδιο και στρατηγική, και κυρίως θα βρίσκεται δίπλα στο Δημότη και τα προβλήματά του.


Μια νέα δημοτική διοίκηση που θα νοιάζεται για τον πολίτη και θα τον προστατεύει, θα τον σέβεται και θα δημιουργεί καθημερινά τους όρους και τις προϋποθέσεις για την ποιοτική αναβάθμιση της ζωής του.”

 

Συγκεκριμένες είναι οι άμεσες δεσμεύσεις του υποψηφίου δημάρχου, όπως:

 

  • Άμεση μείωση των δημοτικών τελών.
  • Πρόγραμμα πλήρους απαλλαγής των πολύτεκνων οικογενειών από τα δημοτικά τέλη, στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής για τις ευαίσθητες πληθυσμιακές ομάδες.
  • Ίδρυση και λειτουργία δημοτικών ιατρείων.
  • Δημιουργία κοινωνικού φαρμακείου.
  • Ενδυνάμωση και αναβάθμιση των ΚΑΠΗ της πόλης και επαναλειτουργία του ΚΑΠΗ στα Κουνέλια.
  • Στη βάση της εθελοντικής προσφοράς εργασίας και σε στενή συνεργασία με την τοπική εκκλησία, δημιουργούμε Το Σπίτι Αλληλεγγύης στο οποίο θα παρέχεται σίτιση και συμπαράσταση σε άπορους ανθρώπους και σε οικογένειες της περιοχής που χρήζουν ιδιαίτερης ανάγκης.

 

Ο κ. Δρούλιας αναφέρθηκε σε όλους τους άξονες του προγράμματός του “Χαϊδάρι 2020’’, από τα θέματα της εκπαίδευσης, των υποδομών, του περιβάλλοντος, της ανάγκης για περισσότερο πράσινο, του πολιτισμού και των αθλητικών υποδομών.

 

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα θέματα απασχόλησης και στο κορυφαίο πρόβλημα της ανεργίας, υποστηρίζοντας ότι η Αυτοδιοίκηση δεν πρέπει και δεν μπορεί να μένει απαθής μπροστά σε αυτό το τεράστιο κοινωνικό ζήτημα και δεσμεύτηκε για τη δημιουργία δημοτικού γραφείου απασχόλησης και τοπικής επιχειρηματικότητας.


Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα θέματα διαφάνειας, στην ανάγκη να υπάρξει ένας σύγχρονος και δημοκρατικός δήμος, οικονομικά αυτοδύναμος και διοικητικά επαρκής καθώς και στη διεύρυνση της τοπικής δημοκρατίας με την όσο μεγαλύτερη συμμετοχή των Πολιτών στο δημοτικό γίγνεσθαι.

 

H αξιοκρατία αποτελεί το πρωταρχικό αίτημα της κοινωνίας σε όλα τα επίπεδα, τόνισε σε κάποιο σημείο της ομιλίας του, ενώ κάλεσε τους Πολίτες του Χαϊδαρίου να επιλέξουν τη νέα Δημοτική Αρχή με αξιοκρατικά κριτήρια. Χαρακτηριστικό είναι το παρακάτω απόσπασμα:

 

“Και αυτό διεκδικούμε για το Δήμο μας: αξιοκρατία, αξιοκρατικές επιλογές από τους δημότες. Θα το φωνάζουμε συνέχεια: πολίτες του Χαϊδαρίου ψηφίστε με αξιοκρατικά κριτήρια, ψηφίστε με βάση τις ικανότητες και τα προγράμματα των υποψηφίων. Αν επιθυμούμε το καλύτερο για την πόλη μας, οφείλουμε να επιλέξουμε τους καλύτερους.’’

 

Η ομιλία ολοκληρώθηκε με το κάλεσμα που απηύθυνε ο κ. Δρούλιας προς τους συμπολίτες του, να στηρίξουν αποφασιστικά το “ΟΡΑΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ’’ και τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους του, ενώ η όλη ατμόσφαιρα έγινε περισσότερο θερμή και η αίθουσα κατακλύσθηκε από ζωηρά και παρατεταμένα χειροκροτήματα όταν ακούστηκε η φράση:

 

το ΟΡΑΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ είναι η παράταξη της Ελπίδας. Είναι η παράταξη των έντιμων, των ικανών, των αποφασισμένων να δουλέψουν για το Χαϊδάρι και τους ανθρώπους του και ότι στις 18 Μαΐου θα αναδειχθεί η παράταξη της Νίκης και της Δημιουργίας.”

 

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση των πρώτων 33 υποψηφίων δημοτικών συμβούλων. Να σημειωθεί ότι οι γυναίκες υποψήφιοι ξεπερνούν το 45% ενώ ο αριθμός των νέων κάτω των 30 ετών το 12%.

 

1

Αγαπητός Δημήτρης

 

2

Αντύπας Διονύσης

 

3

Αργυρόπουλος Γιώργος

 

4

Ασημομύτης Στράτος

 

5

Γαβρόγου Σοφία

 

6

Γεροδήμος Μιχάλης

 

7

Γκανά – Ρηγάκη Αγγελική

 

8

Δασκάλου – Δράζου Χρύσα

 

9

Δρούγκας Χρήστος

 

10

Κακλαμάνη- Φυτιλάκου Καλλιόπη

 

11

Καπετανίδης Στράτος

 

12

Καραμουσαντάς Δημήτρης

 

13

Κουρή Ιωάννα

 

14

Κυριακάκη – Ερμίδου Αντιγόνη

 

15

Λεμονίδου Πηνελόπη

 

16

Μαυράκη Στεφανία

 

17

Μουντοκαλάκης Δημήτρης

 

18

Μούρας Δήμος

 

19

Μπακλαβά – Στρατίκη Μαρία

 

20

Ξανθόπουλος Δημήτρης

 

21

Παπαγεωργίου –Σωτηροπούλου Άννα

 

22

Πουρνάρα – Δελλή Σοφία

 

23

Ρόμπολα Σοφία

 

24

Σπανόπουλος Άκης

 

25

Σπανουδάκη Κατερίνα

 

26

Στούπα Γεωργία

 

27

Στριμπούλης Μάκης

 

28

Τάμπαλης Κώστας

 

29

Τσαντζαλής Γιώργος

 

30

Τζιώτης Γιώργος

 

31

Φωτεινός Γιώργος

 

32

Χαλίκη – Γιαννακοπούλου Αθανασία

 

33

Χατζηιωσήφ Στάθης

 

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved