z
Χαϊδάρι: Παρουσίαση συνδιασμού του Ανδρέα Μποζίκα και του Τάσου Χαλκιά
Κατηγορία : Χαϊδάρι / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2014-05-02 15:20:00

Φίλοι συμπολίτες Χαϊδαριώτες ,


Το Χαϊδάρι δεν μπορεί να περιμένει. Αυτή η διαπίστωση, που βρίσκει σύμφωνο όλο το Χαϊδαριώτικο λαό είναι αυτή, που μας οδήγησε να συνεργαστούμε.

 

Η πόλη δεν ανήκει σε κανέναν, τα προβλήματά της και η λύση τους δεν πρέπει να είναι εγωιστική υπόθεση κάποιου και μόνο «σωτήρα».

 

Πολύ περισσότερο δεν είναι δυνατόν ποσοστιαίες μειοψηφίες που θα προέκυπταν από την κάλπη του πρώτου γύρου να έχουν την ψευδαίσθηση ότι  θα «κυβερνήσουν» την πόλη, χωρίς να έχουν πλατιά κοινωνική αποδοχή και δημοκρατική νομιμοποίηση, τέτοια που θα τους επέτρεπε να κάνουν πράξη το όραμα και το πρόγραμμά τους, για το Χαϊδάρι.

 

Ποιος είναι αυτός, που του επιτρέπεται να απευθυνθεί στο Χαϊδαριώτικο λαό και να πει:

 

«Είμαι περιχαρακωμένος, εγώ γνωρίζω πώς η πόλη θα αλλάξει, εγώ φέρνω τις λύσεις στο τσεπάκι μου κ.λ.π»

 

Χωρίς τη συναίνεση της πόλης του Χαϊδαρίου, μέσα απ΄το μικρόκοσμο του εκλογικού του γραφείου και χωρίς το άνοιγμα στην κοινωνία της πόλης, ο άνθρωπος αυτός είναι ένας «πολιτικός τυχοδιώκτης»

 

Αποφεύγει, αυτός ο πονηρός πολιτευτής, να σταθεί απέναντι στους δημότες και να τους πει με απλά λόγια μερικές ωμές αλήθειες:

 

  1. Η πόλη είμαστε όλοι εμείς. Αλλά όλοι! Δεν περισσεύει κανείς. Και αυτό σημαίνει ότι η Αυτοδιοίκηση – το ότι διοικούμε  δηλαδή τους εαυτούς μας – δεν μπορεί να είναι στενή έννοια. Είναι έννοια πλατιά, χωρούν όλοι οι πολίτες, όλοι οι δημότες, όλες οι ιδέες και όλες οι τάσεις. Απαιτεί κοινωνική συναίνεση στη βάση και υπαγορεύει  εκφράζοντας τη θέληση των πολιτών, συνεργασίες στην κορυφή. «Πάντρεμα»  θέσεων, ιδεών, προγραμμάτων, επεξεργασία και απόπειρες λύσεων
  2. Στο κοινό τραπέζι η κοινωνία επιτάσσει να καθίσουν όλοι οι αντιπρόσωποί της, γι΄αυτό έχουμε στους δήμους τα δημοτικά συμβούλια, γι΄αυτό έχουμε και την πλειοψηφία  στη λήψη των αποφάσεων. Δηλαδή τους περισσότερους! Είναι δυνατόν μειοψηφίες – με το πλήθος των συνδυασμών που κατέρχονται στις εκλογές -  να κατακερματίσουν, να «κλέψουν» ή να διαστρέψουν την δημοκρατική προσμονή του Χαϊδαριώτικου λαού;
  3. Η ανάδειξη τοπικών «αρχόντων» έχει ένα και μόνο στόχο: Λύσεις στα προβλήματα! Δεν αφορά κανέναν Χαϊδαριώτη η εγωιστική ανέλιξη, η πολιτική καριέρα, το κληρονομικό δικαίωμα του καθενός. Και για να είμαστε αληθινοί και ξεκάθαροι: Λύσεις με αποκλεισμούς δεν υπάρχουν. Απαιτούνται συναινέσεις και ιδιαίτερα σε εποχές βαθιάς κρίσης. Δεν υπάρχουν λιγότερο ή περισσότερο Χαϊδαριώτες.

 

Εμείς ο Ανδρέας Μποζίκας και ο Τάσος Χαλκιάς αφουγκραστήκαμε, νοιώσαμε και επεξεργαστήκαμε το δημοκρατικό πρόσταγμα του Χαϊδαριώτικου λαού.

 

Ο συνδυασμός μας «Πάμε να ενώσουμε το Χαϊδάρι»,  είναι απόλυτα αυτοδιοικητικός και ξακάθαρα ενωτικός και αποδεικνύει στην πράξη, στην κορυφή και στη βάση του, με τα στελέχη και τη δυναμική του, ότι η υπόθεση της πόλης μας, είναι υπόθεση όλων μας. Παραμερίζει το «εγώ» και προτάσσει το «εμείς».

 

Δεν είχαμε να φοβηθούμε τίποτα. Είμαστε και οι δυο ανεξάρτητοι, δεν εξαργυρώνουμε καμιά κομματική επιταγή!

 

Είμαστε αδέσμευτοι, ανήκουμε μόνο στους εαυτούς μας και η ιδεολογική μας αφετηρία είναι κοινή: ανήκουμε στο λαό του Χαϊδαρίου, αυτόν εμπιστευόμαστε και αυτόν θέλουμε να υπηρετήσουμε, άδολα και με πρόγραμμα.

 

Με την συνεργασία των πολιτών αφήνουμε τη μικροπολιτική κατά μέρος. Χαρίζουμε τα «κομματικά τείχη» σε εκείνους που έμαθαν τόσα χρόνια να κρύβουν εκεί μέσα την ανεπάρκειά τους.

 

Επιστρέφουμε στους θιγμένους, τους  ντόπιους κομματάρχες, τους «σημαιοφόρους» των παρατάξεων, την πλαστική σημαιούλα που τόσα χρόνια ανέμιζαν χωρίς αποτέλεσμα.

 

Εμείς ο Ανδρέας Μποζίκας και ο Τάσος Χαλκιάς πραγματοποιούμε βήμα ευθύνης και καλούμε  και σένα  Χαϊδαριώτη να συμπορευτείς μαζί μας.

 

Η πόλη δεν μπορεί να περιμένει!

 

Η πόλη δεν μπορεί να τους περιμένει!

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved