z
ΧαΪδάρι: Δήλωση του Ανδρέα Μποζίκα
Κατηγορία : Χαϊδάρι / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2013-08-05 14:00:00

Δήλωση του Ανδρέα Μποζίκα με αφορμή τα τελευταία γεγονότα που συμβαίνουν στο Δήμο Χαϊδαρίου:

Σήμερα που έχει «κατακάτσει ο αχός» του επικοινωνιακού αναβρασμού που επικρατούσε τις προηγούμενες μέρες, θα ήθελα να  τοποθετηθώ επί της ουσίας σχετικά με το γνωστό σκάνδαλο, που έχει ξεσπάσει στο Δήμο μας.

Οι κάτοικοι του Χαϊδαρίου έχουν συγκλονιστεί από τα τελευταία γεγονότα και απαιτούν να χυθεί άπλετο φως σε όλες τις πτυχές του, μετά τη σύλληψη και προφυλάκιση του Αντιδημάρχου Οικονομικών.

Όλοι εμείς που ενδιαφερόμαστε για την πόλη και την ανόρθωσή της, πρέπει να αναδείξουμε το μείζον πολιτικό πρόβλημα που προέκυψε και να απαιτήσουμε την πολιτική του λύση.

Η Δημοτική Αρχή φέρει τεράστια ευθύνη και δεν μπορεί να την υποβαθμίζει ή να την μεταθέτει υπό την «κάλυψη» της επικαλούμενης άγνοιας. Σε θέματα δημοσίου συμφέροντος και χρηστής διαχείρισης, τα επιχειρήματα του τύπου «δεν γνώριζα, δεν κατάλαβα», δεν ευσταθούν.

Τα γεγονότα που συνέβησαν στην πόλη μας, εκθέτουν όχι μόνο τη Δημοτική Αρχή αλλά και το Δήμο Χαϊδαρίου και την Αυτοδιοίκηση συνολικά. Πρόκειται για μια πολύ αρνητική εξέλιξη σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία για τη Τοπική Αυτοδιοίκηση, που τελευταία δέχεται αλλεπάλληλα πλήγματα απαξίωσης, μείωσης πόρων και προσπάθειας ιδιωτικοποίησης όλων των κοινωνικών της δομών.

Πιστεύουμε ότι όσον αφορά στο ποινικό μέρος της υπόθεσης, οι δικαστικές αρχές θα επιτελέσουν το έργο τους ώστε να απονεμηθεί δικαιοσύνη. Όσο  για τις πολιτικές ευθύνες, πρέπει και αυτές να αποδοθούν στους υπεύθυνους.

Θεωρούμε ότι η σύνεση, η ευθύνη και ο σεβασμός απέναντι στον πολίτη πρέπει να είναι οι βασικές αρχές με τις οποίες θα προχωρήσουμε, κάνοντας στο μέλλον ριζικές τομές και αλλάζοντας το πολιτικό σκηνικό στο Δήμο μας.

Το Χαϊδάρι πρέπει να γυρίσει οριστικά σελίδα.


Ανδρέας Α. Μποζίκας
Δημοτικός Σύμβουλος Χαϊδαρίου

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved