z
Αδελφοποίηση των Βιβλιοθηκών Σ. Αυγουλέα-Λιναρδάτου με της Shanghai
Κατηγορία : Ελλάδα / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2014-11-04 12:05:00

Με αφορμή την αδελφοποίηση της Βιβλιοθήκης των Εκπαιδευτηρίων Σ. Αυγουλέα-Λιναρδάτου με τη Βιβλιοθήκη της Shanghai στην Κίνα, και παρουσία του Μορφωτικού Ακόλουθου της Πρεσβείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κ. Zhang Zhan, την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας «Καλύτερη Πόλη, καλύτερη ζωή».

Η εκδήλωση αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Window of Shanghai» και με την ευκαιρία της επισήμως καθιερωμένης από τον Δεκέμβριο του 2013, στην 68η σύνοδο των United Nations General Assembly, 31ης Οκτωβρίου ως «Παγκόσμιας Ημέρας των Πόλεων.

Η έκθεση, που θα φιλοξενήσει η Σχολική Βιβλιοθήκη των εκπαιδευτηρίων και θα διαρκέσει από τις 31 Οκτωβρίου έως τις 14 Νοεμβρίου, περιλαμβάνει επίσης τη συλλογή των εξαιρετικών και σπάνιων βιβλίων, που δώρισε η Βιβλιοθήκη της Shanghai στη Βιβλιοθήκη των Εκπαιδευτηρίων Σ. Αυγουλέα-Λιναρδάτου. Το πρόγραμμα «Window of Shanghai» έχει χαρακτηριστεί ως γέφυρα φιλίας μεταξύ των λαών, ενώ έχει ήδη δωρίσει 65.284 τίτλους βιβλίων σε 61 χώρες του κόσμου διαδίδοντας τον πολιτισμό και τη γνώση και προωθώντας την ειλικρινή φιλία μεταξύ των λαών.

Την αδελφοποίηση των δύο βιβλιοθηκών, ένα γεγονός τεράστιας σημασίας, που προωθεί τις πολιτιστικές ανταλλαγές ανάμεσα σε δύο χώρες με πανάρχαιους πολιτισμούς, χαιρέτησαν με τις ομιλίες τους ο κ. Κωνσταντίνος Αγγελάκος,  Αναπληρωτής Διευθυντής του τμήματος Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου,

 

aygoylea_vivliothiki 3.jpg

 

η κ. Μαίρη Τσιώτα-Μάρκου Αντιδήμαρχος Πολιτισμού-Πρασίνου Δήμου Περιστερίου

 

aygoylea_vivliothiki 2.jpg

 

και ο Γενικός Διευθυντής των Εκπαιδευτηρίων Σ. Αυγουλέα-Λιναρδάτου κ. Γιώργος Λιναρδάτος.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ανάμεσα σε άλλους, ο κ. Κωνσταντίνος Ποθητός Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας Δήμου Περιστερίου, η κ. Πολυξένη Κορόγιαννη Πρόεδρος Ο.Π.Α.Α.Π., ο κ. Γεώργιος Ζαφειρακίδης Διευθυντής Γ΄Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Αθήνας, ο κ. Χριστόδουλος Τσακιρέλλης Αντιπρόεδρος Συλλόγου Φίλων Εθνικής Βιβλιοθήκης, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής.

 

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved