z
«Μιλώντας στα παιδιά για την πραγματικά επιτυχημένη προσωπική και επαγγελματική ζωή»
Κατηγορία : Ελλάδα / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2013-10-11 11:30:00

Την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου τα εκπαιδευτήρια Σ. Αυγουλέα-Λιναρδάτου,  πραγματοποίησαν μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο «Μιλώντας στα παιδιά  για την πραγματικά επιτυχημένη προσωπική & επαγγελματική ζωή», με προσκεκλημένους ομιλητές τους Καθηγητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Δημήτρη Μπουραντά και κ. Βασίλη Πατσουράτη.
seminario_aygoylea_paideia 2.jpg
Το σεμινάριο αποτελεί συνέχεια μιας σειράς εκδηλώσεων που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια στα εκπαιδευτήρια Σ. Αυγουλέα-Λιναρδάτου και εντάσσεται στο πλαίσιο Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού, έχοντας στόχο να αναδείξει τη σημασία της νεανικής επιχειρηματικότητας μέσα από εκπαιδευτικά προγράμματα όπως αυτά που υλοποιούν το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πανεπιστήμιο Πειραιά, φορείς με τους οποίους συνεργάζεται το σχολείο μας.
seminario_aygoylea_paideia 3.jpg
Με αντικείμενο τη σπουδαιότητα  της ορθής επιλογής επαγγελματικής κατεύθυνσης για τη μετέπειτα επιτυχημένη προσωπική ζωή των μαθητών, ο Βασίλης Μπουραντάς  ανέδειξε τη σημασία των κοινωνικών, συναισθηματικών και ψυχολογικών δεξιοτήτων σε όλες τις σημαντικές αποφάσεις του ατόμου και ιδιαίτερα των εφήβων. Ο κ. Βασίλης Πατσουράτης από τη μεριά του, αναλύοντας τους κανόνες και το πλαίσιο της πραγματικής οικονομίας, τόνισε τη σπουδαιότητα και τις δυνατότητες στήριξης της νεανικής επιχειρηματικότητας.  

Οι ομιλητές μεταξύ άλλων αναφέρθηκαν:

- Στις θεμελιώδεις νοημοσύνες για προσωπική και επαγγελματική αποτελεσματικότητα

- Στα εφόδια που χρειάζεται να έχουν οι νέοι για επιτυχημένη επαγγελματική πορεία

- Στα βασικά κριτήρια σύμφωνα με τα οποία οι νέοι θα λάβουν τις αποφάσεις τους

- Στο τι είναι η επιχειρηματικότητα και γιατί είναι σημαντική

- Στους μύθους και τις αλήθειες της νεανικής επιχειρηματικότητας

- Στις ιδεολογίες-προκαταλήψεις της ελληνικής επιχειρηματικότητας

Προς την κατεύθυνση αυτή, διερευνήθηκε από τους ομιλητές πόσο  σημαντικό επίσης είναι, οι μαθητές να εξοπλίζονται από τη μαθητική τους ηλικία με δεξιότητες καινοτομίας, επικοινωνίας, εργασίας σε ομάδες που προσφέρει η συμμετοχή στα project επιχειρηματικότητας που προσφέρονται στο Λύκειο της Σύγχρονης Σχολής Σ. Αυγουλέα  Αυγουλέα – Λιναρδάτου και οργανώνει ο εκπαιδευτικός / οικονομολόγος του σχολείου Αριστείδης Νότης, ο οποίος και συντόνισε τη συζήτηση.

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved