z
Ανοίγει ο φάκελος των «Πυρήνων της Φωτιάς»
Κατηγορία : Ελλάδα / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2012-08-21 10:00:00

Η αιματηρή ληστεία στην Πάρο, κατά την οποία σκοτώθηκε ο 53χρονος οδηγός ταξί Δ. Μίχας, άνοιξε εκ νέου τον φάκελο της τρομοκρατικής οργάνωσης "Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς", καθώς η αστυνομική έρευνα κατέδειξε εμπλοκή του 30χρονου Τάσου Θεοφίλου στην δράση της οργάνωσης.

Από την έρευνα, που διενεργείται από τη διεύθυνση αντιμετώπισης ειδικών εγκλημάτων βίας στο διαμέρισμα-κρησφύγετο της οδού Τυμφρηστού 21 στη Λαμία, το οποίο είχε νοικιάσει ο συλληφθείς για τα γεγονότα της Πάρου, έχουν βρεθεί:

- 1 αλεξίσφαιρο γιλέκο

- 1 λάπτοπ

- 1 πολυμηχάνημα (εκτυπωτής, σκάνερ)

- 1 μηχάνημα πλαστικοποίησης

- 2 κουτιά με διαφάνειες πλαστικοποίησης

- 1 κινητό τηλέφωνο

- πλήθος βιβλίων

- το ποδήλατο, με το οποίο ο Θεοφίλου βιντεοσκοπούσε την Εθνική Τράπεζα της Λαμίας.

Το διαμέρισμα ήταν το ορμητήριο του τελευταίου βραχίονα της «Συνωμοσίας των Πυρήνων» μετά και την αποκάλυψη, πριν από ένα χρόνο, της γιάφκας της οργάνωσης στη Ν. Ιωνία Βόλου.

Η γκαρσονιέρα αυτή, που χρησιμοποιούσε ο Τάσος Θεοφίλου, φέρεται να είχε ενοικιαστεί έναντι 280 ευρώ το μήνα, πριν από ένα χρόνο, σε όνομα άλλου ατόμου, πιθανόν με τη χρήση πλαστής ταυτότητας.

Ο Τάσος Θεοφίλου έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη.

Αναζητούνται οι συνεργοί του Θεοφίλου


Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Βήματος, η ΕΛ.ΑΣ αναζητεί μια γυναίκα ηλικίας περίπου 30 ετών και άλλους τέσσερις νεαρούς - ηλικίας 25 έως 30 ετών - μέλη της οργάνωσης, ενώ ορισμένοι από αυτούς φέρονται να εμπλέκονται και στην αιματηρή ληστεία της Πάρου.

Τα ονόματα τους, όπως και του 30χρονου Τάσου Θεοφίλου που εμφανίζεται ως πρωταγωνιστής στην αιματηρή ληστεία στην Πάρο, είναι στη διάθεση των διωκτικών αρχών, ενώ για δύο από αυτούς έχουν ήδη εκδοθεί εντάλματα σύλληψης.

Πρόκειται για τον "τοξοβόλο του Συντάγματος" και έναν 24χρονο αντιεξουσιαστή που είχε συλληφθεί για συμμετοχή σε επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ εκτιμούν τα άτομα που αναζητούνται περνούσαν από γκαρσονιέρα-κρησφύγετο, που βρίσκεται σε πάροδο της οδού Τυμφρηστού στην περιοχή Αγίου Λουκά της Λαμίας, που εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς το απόγευμα της Δευτέρας.

Η εμπλοκή του Τάσου Θεοφίλου στην δράση της οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» αποτυπώνεται στην κατάθεση που είχε δώσει στις αρχές Δεκεμβρίου 2010 υψηλόβαθμος αξιωματικός της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας ύστερα από τη σύλληψη τεσσάρων μελών της οργάνωσης.

Σε αυτή δίδονταν πληροφορίες για τα ραντεβού του Θεοφίλου στην πλατεία Εξαρχείων, καθώς επίσης και για την 30χρονη γυναίκα, μέλος της οργάνωσης που αναζητείται.

Ληστεία στην Πάρο

Όσον αφορά τη ληστεία της Πάρου οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι τέσσερις δράστες έφτασαν στο νησί την προηγουμένη, κοιμήθηκαν σε υπνόσακους σε υπαίθρια περιοχή κι αναχώρησαν από το νησί, το επόμενο διήμερο, ο καθένας μόνος του.

Σύμφωνα με την ίδια εκδοχή οι δράστες μετά τη ληστεία συναντήθηκαν σε σπίτι στην περιοχή της Λαμίας απ' όπου αναχώρησαν προς διαφορετικές κατευθύνσεις.

Δείτε παρόμοια άρθρα
Επί πέντε ώρες κατέθετε στους εισαγγελείς οικονομικού εγκλήματος ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Π. Ρουμελιώτης σχετικά με τις δηλώσεις του ότι το πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης της χώρας από το ΔΝΤ, ήταν καταδικασμένο να αποτύχει.
© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved