z
Αυγουλέα-Λιναρδάτου: Αφιέρωμα στο Βασίλη Τσιτσάνη
Κατηγορία : Ελλάδα / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2015-06-24 14:45:00

Με μια μεγάλη μουσικοχορευτική παράσταση με τίτλο «Ό, τι κι αν πω δεν σε ξεχνώ», τα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου, πραγματοποίησαν την Τρίτη 23 Ιουνίου στο ανοιχτό θέατρο «Αλέξης Μινωτής» αφιέρωμα στα 100 χρόνια από τη  γέννηση του Βασίλη Τσιτσάνη.

Τα μουσικά τμήματα, η χορωδία, η ορχήστρα, η φιλαρμονική του Σχολείου μαζί με τις  εξαιρετικές ερμηνείες, μαθητών, καθηγητών και αποφοίτων καθώς και τα παιδιά του Αθλητικού-Πολιτιστικού Κέντρου στο χορό  αποτύπωσαν  με μοναδικό ταλέντο  την αξεπέραστη μουσική κληρονομιά που κληροδότησε ο Βασίλης Τσιτσάνης στο λαϊκό τραγούδι.

Παράλληλα, αναδείχθηκε για μία ακόμη φορά η εξαιρετική μουσική παιδεία που λαμβάνουν οι μαθητές του σχολείου, η οποία έχει καταγραφεί διαχρονικά  με τρόπο μοναδικό σε ανάλογες μουσικές εκδηλώσεις.

Για το έργο του, τη μεγάλη συμβολή του στο ελληνικό τραγούδι, τη ζωή του μεγάλου έλληνα συνθέτη και στιχουργού μίλησε ο γνωστός δημοσιογράφος, συγγραφέας  και τ. Υφυπουργός Πολιτισμού Γιώργος Λιάνης, ο οποίος παρουσίασε άγνωστα ντοκουμέντα και αληθινές ιστορίες οι οποίες υπήρξαν αφορμή και αφετηρία για να γράψει ο δημιουργός ανεπανάληπτα τραγούδια όπως η Συννεφιασμένη Κυριακή, η Αρχόντισσα κ.α.

 

aygoylea_Tsitsanis-2.jpg

 

aygoylea_Tsitsanis-3.jpg

 

aygoylea_Tsitsanis-4.jpg

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved