z
Αυγουλέα-Λιναρδάτου: «Η ενήλικη ζωή στη σκιά της πρώτης οικογένειας»
Κατηγορία : Ελλάδα / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2014-01-16 11:45:00

Την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014, και ώρα 19.00 μ.μ,. τα εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου πραγματοποιούν μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εκδήλωση, με ομιλητή τον ψυχαναλυτικό θεραπευτή κ. Τρύφωνα Ζαχαριάδη με θέμα:

«Η ενήλικη ζωή στη σκιά της πρώτης οικογένειας»

Στόχος της ομιλίας είναι να εξετάσει μέσα από μια ψυχαναλυτική οπτική τις ποικίλες αλληλεπιδράσεις που αναπτύσσονται μεταξύ των γονιών και των παιδιών. Συγκεκριμένα, να αποκαλύψει με ποιους τρόπους η οικογενειακή αυτή αλληλόδραση επηρεάζει την κοινωνική, την εργασιακή αλλά και την ερωτική ζωή των μελλοντικών ενηλίκων. Με επιστημονικό και ταυτόχρονα απλό λόγο παρατίθενται παραδείγματα που συμβάλλουν απλόχερα στην ολοκληρωμένη πληροφόρηση σχετικά με το "οικογενειακό δράμα", το οποίο όλοι έχουμε ξεδιπλώσει στην προσωπική μας διαδρομή. Θα επιχειρηθεί μια διεισδυτική προσέγγιση και μια πρωτότυπη ματιά στη συναισθηματική εκπαίδευση που υφίσταται το παιδί, καθώς και στη συμπεριφορά αναπαραγωγής της στην ενήλικη ζωή. Και πιο πολύ θα μας βοηθήσει όλους, ως άτομα και ως γονείς, να καταλάβουμε τη δική μας πορεία στη ζωή καθώς και αυτή των παιδιών μας.

Ο Τρύφων Ζαχαριάδης είναι Αντιπρόεδρος και Διδάσκων Επόπτης στην Ελληνική Εταιρεία Αναλυτικής Ομαδικής και Οικογενειακής ψυχοθεραπείας.

Τακτικό μέλος της International Association for Group Physiotherapy and Group Processes, της International Family Therapy Association καθώς και του Ερευνητικού και Ακαδημαϊκού Ινστιτούτου Αθηνών.

Από το 1992 έως σήμερα διατηρεί τη συνδιεύθυνση του Ινστιτούτου Σύγχρονης Παιδαγωγικής. Με την ιδιότητα του Διδάσκοντα, του Εκπαιδευτή-Αναλυτή ή του Εμπειρογνώμονα στον τομέα των Ανθρώπινων Σχέσεων, έχει συνεργαστεί με την Πανεπιστημιακή κλινική του Αιγινήτειου νοσοκομείου, με το Τμήμα Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, με το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών συστηματικής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, καθώς και με φορείς ΚΕΘΕΑ, ΕΛΚΕΠΑ, Εθνικό Οργανισμό Πρόνοιας κ.ά.

Υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης στο Κέντρο Μελετών Τεκμηρίωσης και Εκπαίδευσης (ΚΕΜΕΤΕ) σε θέματα Εργασιακών Σχέσεων-Ανθρώπινων Σχέσεων. Δίδαξε Κοινωνιολογία, Εργατικό Δίκαιο και Λογοτεχνία σε ιδιωτικές σχολές.

Έχουν εκδοθεί βιβλία του, πεζογραφίας, ποίησης και δοκιμίου.

Η εκδήλωση είναι ελεύθερη προς το κοινό.

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved