z
Αυγουλέα-Λιναρδάτου: «Τρέχουμε για την ειρήνη»
Κατηγορία : Ελλάδα / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2014-10-03 13:35:00

Την Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου, οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Αυγουλέα-Λιναρδάτου είχαν την ευκαιρία και την τιμή να υποδεχθούν τους αθλητές του «Sri Chinmoy Oneness–Home Peace Run», παγκόσμια γνωστού και ως «World Harmony Run».

 

 

Με το σύνθημα «Τρέχουμε για την ειρήνη», οι μαθητές του Δημοτικού και Γυμνασίου-Λυκείου έγιναν μέρος της μεγαλύτερης παγκόσμιας λαμπαδηδρομίας ειρήνης, μεταφέροντας για λίγα μέτρα την αναμμένη δάδα, η οποία συμβολίζει την ανθρώπινη ελπίδα για έναν αρμονικό κόσμο.

 

 

Η διαδρομή της ειρήνης ξεκίνησε το 1987 από τον Sri Chinmoy (Ινδός αθλητής, φιλόσοφος, καλλιτέχνης, ποιητής), έναν από τους τελευταίους οραματιστές του πνεύματος της αγάπης, της αρμονίας  και της ενότητας. Στην Ελλάδα, οι δρομείς του Peace Run βρέθηκαν το διάστημα 25 έως 30 Σεπτεμβρίου. Ξεκινώντας από τη Λισσαβώνα, διανύουν  24.000 χιλιόμετρα περνώντας από 47 ευρωπαϊκές χώρες, για να τερματίσουν στη Σερβία στις 7 Οκτωβρίου. Από το 1987 που θεσπίστηκε ο γύρος της ειρήνης, έχει επισκεφθεί περισσότερες από 150 χώρες, με τους δρομείς του να έχουν διανύσει περισσότερα από 150.000 χιλιόμετρα. Ανάμεσα στις μεγάλες προσωπικότητες που κράτησαν τη δάδα της ειρήνης ήταν ο Πρόεδρος Μιχαήλ Γκορμπατσώφ, Η Μητέρα Τερέζα, ο Πρόεδρος Νέλσον Μαντέλα, ο Καρλ Λιούις κ.α.

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved