z
Αυγουλέα-Λιναρδάτου: Επίσκεψη στην Ένωση «Μαζί για το παιδί»
Κατηγορία : Ελλάδα / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2014-04-16 15:05:00

Στην 65η χρονιά από την ίδρυσή τους, τα εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου, συνεχίζοντας μια παράδοση δεκαετιών, έδειξαν τις Άγιες Μέρες του Πάσχα για άλλη μια φορά το κοινωνικό τους πρόσωπο στις ευπαθείς ομάδες της κοινωνίας μας και κυρίως στα παιδιά.

 

Έχοντας καταφέρει να κινητοποιήσουν με μεγάλη επιτυχία σε μια σειρά από ανθρωπιστικές δράσεις το σύνολο των μαθητών και γονέων, και όλους όσους αποτελούν τη μεγάλη οικογένεια του σχολείου, τη Μ. Τρίτη 15 Απριλίου, η Γενική Διεύθυνση και αντιπροσωπεία  μαθητών και καθηγητών επισκέφθηκαν  την  Ένωση «Μαζί για το παιδί»,  όπου και παρέδωσαν στον Πρόεδρο της Ένωσης κ. Χρήστο Μπαρτσόκα, Ομότιμο Καθηγητή Παιδιατρικής, επιταγή του ποσού των 3000 €, χρήματα που συγκεντρώθηκαν από το φιλανθρωπικό «Πασχαλινό  Πανηγύρι» του σχολείου.

 

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» είναι μια ομπρέλα δέκα κοινωφελών σωματείων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που ξεκίνησε να λειτουργεί το 1996 με σκοπό να ενώσει ισότιμα τις προσπάθειες τους για τα παιδιά που έχουν ανάγκη. Μαζί τα δέκα σωματεία προσφέρουν ετησίως  συντονισμένες υπηρεσίες και ένα καλύτερο μέλλον σε περισσότερα από 10.000 παιδιά στην Ελλάδα.

 

Την Ένωση αποτελούν το Ίδρυμα «Η Παιδική Στέγη», το Ίδρυμα Κοινωνικής Εργασίας «Χατζηπατέρειον»-Κ.Α.Σ.Π., η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών, το Σωματείο «Φίλοι του Θεοτόκος», το Κέντρο Ειδικών Ατόμων «Η Χαρά», η Πανελλήνια Ένωση Αγώνα κατά του Νεανικού Διαβήτη (Π.Ε.Α.Ν.Δ.), το Σωματείο «Οι φίλοι του Παιδιού», το Σωματείο «ΠΝΟΗ» Φίλοι Εντατικής θεραπείας Παιδιού, Οι φίλοι της Μέριμνας και τα Παιδικά χωριά SOS.

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved