z
Αυγουλέα-Λιναρδάτου: Καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης
Κατηγορία : Ελλάδα / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2016-06-13 14:25:00

Από την Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016 έως την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016 & από τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016 έως και την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2016, η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ ΑΥΓΟΥΛΕΑ-ΛΙΝΑΡΔΑΤΟΥ, ως μέλος του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, διοργανώνει μια «εκστρατεία» με τίτλο «Γίνε εξερευνητής του κόσμου» και προσκαλεί γονείς και παιδιά να αναλαμβάνουν καθημερινά μία αποστολή: με αφετηρία τη βιβλιοθήκη και οδηγό ένα προσωπικό ημερολόγιο εξερεύνησης, παρατηρούμε, συγκρίνουμε, καταγράφουμε και δημιουργούμε, γνωρίζοντας τον κόσμο με τον δικό μας τρόπο.

 

Πρόκειται για ένα πανελλήνιο παιχνίδι που αναδεικνύει δεινούς εξερευνητές και ταυτόχρονα δημιουργεί νέες δυνατότητες συνεργασίας και επικοινωνίας μεταξύ των βιβλιοθηκών, ως κέντρα γνώσης και δημιουργικότητας σε κάθε κοινότητα.

 

Κάθε μέρα οι βιβλιοθήκες έχουν μια θεματική αποστολή εξερεύνησης που φέρνουν εις πέρας με τη βοήθεια κοινής βιβλιογραφίας και δημιουργικών εργαστηρίων. Κάθε βιβλιοθήκη ,όμως, επιλέγει διαφορετικό μέσο εξερεύνησης: τη ζωγραφική, το θέατρο, τη φωτογραφία, τη ραπτική κ.ά.

 

Καθώς ολοκληρώνονται οι αποστολές, τα παιδιά από τις βιβλιοθήκες σε όλη την Ελλάδα επικοινωνούν τις περιπέτειες τους στα κοινωνικά δίκτυα με το hashtag #ΚΕ2016gr και παρακολουθούν τις εξελίξεις στην ιστοσελίδα network.nlg.gr. Το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών προσκαλεί και τους ενήλικες να συμμετέχουν ενεργά στις καθημερινές αποστολές εξερεύνησης του κόσμου χρησιμοποιώντας το ίδιο hashtag.

 

Οι δραστηριότητες απευθύνονται όχι μόνο σε μαθητές/-τριες του Σχολείου μας αλλά και σε φίλους και συγγενείς τους. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Για την ομαλή λειτουργία των εργαστηρίων, ο αριθμός των θέσεων δεν θα υπερβαίνει τα 12 άτομα, γι’ αυτό η προεγγραφή είναι υποχρεωτική.

 

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Σχολική μας Βιβλιοθήκη στα τηλ. 211 500 2300 (εσωτ. 132) / e-mail: library@avgouleaschool.gr)

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved