z
Αυγουλέα-Λιναρδάτου: Ομιλία από την Αντιγόνη Παπαβασιλείου
Κατηγορία : Ελλάδα / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2013-11-13 13:10:00

Τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου, τα Εκπαιδευτήρια Σ. Αυγουλέα-Λιναρδάτου πραγματοποίησαν μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ενημερωτική εκδήλωση με προσκεκλημένη ομιλήτρια την κ. Αντιγόνη Παπαβασιλείου, Διευθύντρια της νευρολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης με θέμα :

«Μαθησιακές Δυσκολίες: Αδιαφορία για το σχολείο
ή Πραγματικό Πρόβλημα;»

Η κ. Αντιγόνη Παπαβασιλείου στην ομιλία της τόνισε ότι οι ακαδημαϊκές επιδόσεις είναι αποτέλεσμα αλληλεπίδρασης τόσο των γνωστικών, των κινητικών και των γλωσσικών λειτουργιών του εγκεφάλου, όσο και της καλής ψυχοσυναισθηματικής ανάπτυξης του παιδιού και του εφήβου. Με τον όρο μαθησιακές δυσκολίες καλύπτεται ένα ευρύ φάσμα προβλημάτων σε ετερογενείς ομάδες παιδιών και εφήβων: δυσλεξία, ελλειμματική προσοχή/υπερκινητικότητα, αυτισμός, αισθητηριακά προβλήματα, που οφείλονται κατά κύριο λόγο στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του γενετικού υλικού, στην προωρότητα και σε άλλους ιατρικούς παράγοντες.

Είναι πολύ σημαντικό να γίνει κατανοητό ότι είναι απαραίτητη η έγκαιρη, επιστημονική και δια βίου αξιολόγηση και αντιμετώπιση των μαθησιακών δυσκολιών για την ομαλή περαιτέρω σχολική και κοινωνική ζωή και πορεία του παιδιού.

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved