z
Αυγουλέα-Λιναρδάτου: Πρώτο βραβείο και εκπροσώπηση της Ελλάδας στην Ισπανία
Κατηγορία : Ελλάδα / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2014-04-08 11:10:00

Την Τρίτη 1η Απρίλη πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων, για πρώτη φορά στην χώρα μας, ο διαγωνισμός Global Enterprise Project. Στον διαγωνισμό αυτό, δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο οι μαθητές των σχολείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα "εικονική επιχείρηση".

 

Τα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου εδώ και μία πενταετία έχουν αναπτύξει στενή συνεργασία με τα πρωτοπόρα προγράμματα του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων και συμμετέχουν με ιδιαίτερη επιτυχία, στους διαγωνισμούς ανάδειξης της καλύτερης μαθητικής εικονικής επιχείρησης, μέσω των project επιχειρηματικότητας που υλοποιεί ο οικονομολόγος - εκπαιδευτικός κ. Αριστείδης Νότης.

 

 

Αυτή την φορά όμως, μέσω του προγράμματος Global Enterprise Project, οι μαθητές του σχολείου δεν είχαν να ανταγωνιστούν με μαθητές άλλων σχολείων, αλλά έπρεπε να δουλέψουν σε ομάδες των πέντε ατόμων με μαθητές άλλων σχολείων! Οι μαθητές είχαν στη διάθεσή τους 3 ώρες προκειμένου να σκεφτούν μία καινοτόμο επιχειρηματική ιδέα που θα αξιοποιεί τις νέες τεχνολογίες και να την παρουσιάσουν στην κριτική επιτροπή.

 

Το πλεονέκτημα αυτού του νέου τύπου διαγωνισμού είναι ότι οι μαθητές καλούνται να συνεργαστούν με άτομα που μέχρι εκείνη την στιγμή τους είναι άγνωστα. Άλλωστε, ο σκοπός της παρακολούθησης ενός προγράμματος επιχειρηματικότητας, είναι η απόκτηση δεξιοτήτων επικοινωνίας, ομαδικής εργασίας, ηγεσίας, παρουσίασης, καινοτομίας, κ.α.

 

Η πρωτόγνωρη αυτή εμπειρία, ενθουσίασε τους μαθητές των εκπαιδευτηρίων Αυγουλέα-Λιναρδάτου και συνοδεύτηκε και από μία μεγάλη επιτυχία, αφού η ομάδα στην οποία συμμετείχε ο "Πρόεδρος" της φετινής εικονικής επιχείρησης του σχολείου www.talirofonias.gr, Δημήτρης Ζαφειρίου πήρε το 1ο βραβείο και θα ταξιδέψει με έξοδα του junior achievement στην Μαδρίτη προκειμένου να εκπροσωπήσει την χώρα μας στον Πανευρωπαϊκό διαγωνισμό του Global Innovation Camp.

 

Τα εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου συγχαίρουν και τους πέντε μαθητές που συμμετείχαν στο παραπάνω project για τις καινοτόμες ιδέες τους και εύχεται στον μαθητή που θα ταξιδέψει στην Ισπανία να εκπροσωπήσει επάξια την Ελλάδα.

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved