z
Βγαίνει από τη Βιολογία της α’ λυκείου η Αναπαραγωγή
Κατηγορία : Ελλάδα / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2014-09-25 10:00:00

Την αφαίρεση του κεφαλαίου που αφορά την αναπαραγωγή του Ανθρώπου από το βιβλίο Βιολογίας της Α' Γυμνασίου καταγγέλλει η Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων, τονίζοντας πως "αφαιρείται και η μοναδική ευκαιρία που έχουν οι μαθητές του Γυμνασίου να γνωρίσουν το αναπαραγωγικό σύστημα".

Σύμφωνα με την Καθημερινή, η ΠΕΒ εγκαλεί τον υπουργό κ. Λοβέρδο για ασυνέπεια, λέγοντας πως "έχει επισημάνει σε συνεντεύξεις του ή σε δελτία Τύπου την αναγκαιότητά της".
Συγκεκριμένα έχει υποστηρίξει πως "πρέπει ορισμένα πράγματα να τα περάσεις στα παιδιά, έχουμε ελεύθερη σεξουαλική ζωή από τα 13 και είναι με τις σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες γεμάτο το σχολείο".

 

Σε ανακοίνωσή της η ΠΕΒ σημειώνει το παράδοξο πως με τη νέα σχολική χρονιά ξεκινά το πρόγραμμα "Kοινωνικό Σχολείο", που στόχο του έχει και τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, όπου θα διδάσκεται η ανθρώπινη αναπαραγωγή, τη στιγμή που αφαιρείται από τα βιβλία.

Θέτει δε το ερώτημα "εάν το υπουργείο έχει αποφασίσει οτιδήποτε εισάγεται στο «Κοινωνικό Σχολείο» να αφαιρείται από το «κανονικό» σχολείο".

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από το υπουργείο.

Στελέχη του υπουργείου Παιδείας που μίλησαν στην Καθημερινή αναφέρουν πως το μάθημα που αναφέρεται στο αναπαραγωγικό σύστημα έχει μεταφερθεί στη Β΄ Γυμνασίου.

Με απόφαση του πρώην υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, η Βιολογία διδάσκεται δύο ώρες την εβδομάδα στην Α΄ Γυμνασίου και από μία ώρα την εβδομάδα στη Β΄ και τη Γ΄ Γυμνασίου, συμπληρώνεται στο ρεπορτάζ.

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved