z
Ένταση μεταξύ διαδηλωτών από τους ΟΤΑ και ΜΑΤ στη ΔΕΘ
Κατηγορία : Ελλάδα / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2012-11-15 14:10:00

Διαδηλωτές-μέλη της ΠΟΕ ΟΤΑ, αποδοκίμασαν το πρωί τον πρόξενο της Γερμανίας στην Θεσσαλονίκη κ.Wolfgang-Obermaier, εκσφενδονίζοντας εναντίον του μπουκάλια νερού και καφέδες, κατά την είσοδό τουστο συνεδριακό κέντρο "Ν.Γερμανός" όπου διεξάγεται η 3η συνέλευση του ελληνογερμανικού δικτύου Περιφερειών-Δήμων-Πολιτών, παρουσία του υφυπουργού Εργασίας της Γερμανίας κ.Hans-Joakim Fuhtel, του υπουργού Εσωτερικών κ.Ευριπίδη Στυλιανίδη κ.α.

Προπηλάκισαν δε δύο μέλη της γερμανικής αποστολής, προτού απωθηθούν από ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ.

Στα επεισόδια που σημειώθηκαν μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών αναφέρθηκαν από το βήμα της εκδήλωσης τόσο ο ίδιος ο πρόξενος όσο και ο κ.Fucthel και ο κ.Στυλιανίδης.

«Χαίρομαι που είμαι σήμερα εδώ, χαίρομαι που κάποιοι διαδηλωτές μου πήραν κάποια από τα χαρτιά μου και δεν μπορώ να τα διαβάσω όλα», είπε ο κ.Obermaier μιλώντας στην συνέλευση και υποστήριξε πως παρεξηγήθηκαν οι χθεσινές δηλώσεις του κ.Fuchtel. «Ισως δημιουργήθηκε η παρεξήγηση, πως η ελληνογερμανική συνέλευση θέλει να μειώσει τις θέσεις εργασίας στην ελληνική αυτοδιοίκηση και από 3.0000 να γίνουν 1000.Ελπίζω να λύσουμε αυτές τις παρεξηγήσεις», ανέφερε.

Στη συνέχεια, ο κ. Φούχτελ από το βήμα της εκδήλωσης, δήλωσε ότι έχει συναντήσει πολλούς εργατικούς υπαλλήλους στην Ελλάδα και ότι αυτό που δημιουργεί πρόβλημα είναι το θεσμικό πλαίσιο στο οποίο πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις για να γίνει πιο αποτελεσματικός ο διοικητικός μηχανισμός.

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved