z
H Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ στα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου
Κατηγορία : Ελλάδα / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2015-05-04 10:30:00

Τα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου, την Τετάρτη 29 Απριλίου, είχαν  την εξαιρετική τιμή να φιλοξενήσουν μία από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες διεθνούς κύρους, την ακαδημαϊκό Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ.

Η κα Αρβελέρ έχει διατελέσει, μεταξύ άλλων, Πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου, Πρόεδρος του Πανεπιστημίου των Παρισίων και του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Ζωρζ Πομπιντού-Μπομπούρ. Είναι αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών και είναι επίτιμη πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου των Δελφών. Θεωρείται μια από τις πλέον εξέχουσες πανεπιστημιακές και πνευματικές προσωπικότητες του τόπου μας που τιμούν πραγματικά την πατρίδα μας στο εξωτερικό. Η εργογραφία της είναι ιδιαιτέρως σημαντική και παραμένει σημείο αναφοράς των μελετητών.

Με θέμα «Σχέσεις ελλήνων και Δύσης» από το 1204 μέχρι σήμερα η Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ πραγματοποίησε ένα ανεπανάληπτο μάθημα ιστορίας στους μαθητές του Σχολείου, συνομίλησε μαζί τους και απάντησε στις ερωτήσεις τους.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης, επίσης παρακολούθησε και η Πρόεδρος της τέταρτης δημοτικής κοινότητας Δήμου Περιστερίου Τζένη Γαλάνη-Τζάτζου.

 

aygoylea_Arveler-2.jpg

 

aygoylea_Arveler-3.jpg

 

aygoylea_Arveler-4.jpg

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved