z
Κατατέθηκε το πολυνομοσχέδιο για τα μέτρα
Κατηγορία : Ελλάδα / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2012-11-06 07:35:00

Στις 12 το μεσημέρι εισάγεται προς επεξεργασία στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής το νομοσχέδιο για την «Έγκριση Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016-Επείγοντα Μέτρα Εφαρμογής του ν. 4046/2012 και του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016».

Το πολυνομοσχέδιο, το οποίο κατατέθηκε χθες το απόγευμα στη Βουλή και ανακοινώθηκε στην Ολομέλεια, συζητείται με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και αναμένεται να ψηφιστεί  Τετάρτη  βράδυ.

Να ψηφίσουν οι βουλευτές του κόμματος "παρών" στο πολυνομοσχέδιο για τα νέα μέτρα και "Ναι" στον προϋπολογισμό, εισηγήθηκε ο προέδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, η οποία συνεδρίαζε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Η πρόταση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ εγκρίθηκε από 77 μέλη της ΚΕ, ενώ κατα τη διάρκεια της πολύωρης συζήτησης διατυπώθηκε πρόταση για θετική ψήφο και στις δύο ψηφοφορίες, η οποία έλαβε 26 ψήφους, ενώ 6 μέλη της ΚΕ ψήφισαν λευκό.

Ο κ. Κουβέλης κατέστησε σαφές εξ αρχής ότι η θέση της ΔΗΜΑΡ για τα εργασιακά παραμένει αμετακίνητη και τόνισε ότι "δεν θα υπονομεύσουμε την παραμονή της χώρας στο ευρώ με ερασιτεχνισμούς και καλλιέργεια φρούδων ελπίδων", ενώ αντέκρουσε την άποψη η οποία θεωρεί τα εργασιακά παρεπίμπτον ζήτημα. "Αλήθεια, αν η όλη συζήτηση είναι «περί όνου σκιάς» γιατί δε γίνεται αναστολή της εφαρμογής; Πολύ περισσότερο όταν η ίδια η Κομισιόν διατυπώνει επιφυλάξεις και αντιρρήσεις για τη συμβατότητα ορισμένων ρυθμίσεων με τη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης", ανέφερε.

Εν τω μεταξύ, αναταραχή στο Μέγαρο Μαξίμου και εκνευρισμό στο οικονομικό επιτελείο αλλά και στα γραφεία των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση προκάλεσε η ολιγόωρη άρνηση του υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη να υπογράψει το νομοσχέδιο με το πακέτο των νέων μέτρων. Η άρνησή του υπουργού να υπογράψει το νομοσχέδιο περιέπλεξε τα πράγματα καθώς δεν μπορούσε να κατατεθεί αυτό προς ψήφιση στη Βουλή χωρίς την υπογραφή του.

Τελικά μετά από συνάντηση το μεσημέρι με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλη, ο υπουργός Δικαιοσύνης πείστηκε να βάλει την υπογραφή του στο νέο Μνημόνιο.

Εξάλλου, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντ. Μανιτάκης, που φερόταν το πρωί της Δευτέρας ότι και αυτός αρνιόταν να υπογράψει το νομοσχέδιο με τα μέτρα, τελικά το μεσημέρι το υπέγραψε.

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved