z
Πέρασαν από τη Βουλή τα μέτρα με 153 ψήφους
Κατηγορία : Ελλάδα / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2012-11-08 00:30:00

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, με 153 ψήφους, με την στήριξη των βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών με τα νέα μέτρα που συμφώνησε η κυβέρνηση με την Τρόικα και το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα 2013-2016.

Το νομοσχέδιο καταψήφισαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης  ενώ οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ δήλωσαν «παρών».

Υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισαν 126 βουλευτές της ΝΔ και 27 του ΠΑΣΟΚ, ενώ τα όχι ήταν 128 και τα παρών 18.

Από την ΝΔ διαφοροποιήθηκε ο βουλευτής Γιώργος Κασαπίσης που επέλεξε το παρών, όπως και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Μάρκος Μπόλαρης, Γιάννης Κουτσούκος και 'Αντζελα Γκερέκου.

Επίσης καταψήφισαν από το ΠΑΣΟΚ οι βουλευτές Μιχάλης Κασσής και Θόδωρος Παραστατίδης.

Όλοι οι βουλευτές που διαφοροποιήθηκαν ανακοινώθηκε ότι διαγράφονται από τις κοινοβουλευτικές τους ομάδες, όπως και ο Κώστας Σκανδαλίδης που απουσίασε από την ψηφοφορία.

Οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ ψήφισαν παρών με εξαίρεση, τους Οδυσσέα Βουδούρη και Πάρι Μουτσινά που επέλεξαν το όχι.

Μετά την ψηφοφορία, ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς δήλωσε  ικανοποιημένος, τόνιζοντας ότι σήμερα κάναμε ένα πρώτο βήμα για να δει ο ελληνικός λαός καλύτερες μέρες.

Η συζήτηση στη Βουλή

«Σήμερα καλούμαστε να επισφραγίσουμε τη νέα αξιοπιστία της Ελλάδας. Σήμερα πρέπει να αποφασίσουμε αν θα αφεθούμε στην απόλυτη χρεοκοπία και αν θα επιστρέψουμε στη δραχμή ή αν θα βγούμε από την κρίση ενωμένοι», είπε ο πρωθυπουργός, στην ομιλία του πριν την ψηφοφορία.

Δεν παίζουμε με τη στρατηγική της χώρας, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος, ενώ ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλης δήλωσε ότι "η σταθερή μας θέση για τα εργασιακά μάς υπαγορεύει να μην ψηφίσουμε το σχέδιο νόμου και να δηλώσουμε «παρών» στην ψηφοφορία"

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση με κυρίαρχη την κατηγορία ότι δεν έχει όρια και δεν θέτει κόκκινες γραμμές που να συγκρατούν τη χώρα από την κατρακύλα στην οποία οδηγείται, εξαπέλυσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας.

Την πρόταση για μονομερή διαγραφή του χρέους επανέφερε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, ενώ για μέτρα που χαρακτηρίζονται από βαρβαρότητα έκανε λόγο η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών είχε αποσύρει τη νομοτεχνική βελτίωση με την οποία άνοιγε ο δρόμος για τις μειώσεις στους μισθούς των υπαλλήλων της Βουλής χωρίς να απαιτείται προηγούμενη αλλαγή του Κανονισμού.

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved