z
Περικοπή 12,4% στα ειδικά μισθολόγια
Κατηγορία : Ελλάδα / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2012-08-21 18:00:00

Επανέρχεται η περικοπή των ειδικών μισθολογίων για να συμπληρωθεί το ποσό που απαιτείται από την τρόικα, προκειμένου να συμπληρωθεί το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το "Βήμα", η περικοπή των ειδικών μισθολογίων κατά 12%, που είχε μπει στο συρτάρι και που επρόκειτο να ισχύσει από τον Ιούλιο, επανέρχεται και πάλι από το οικονομικό επιτελείο.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το οικονομικό επιτελείο φαίνεται να έχει καταλήξει στην απόφαση του να προχωρήσει σε αυτό το μέτρο, μολονότι υπάρχουν διαφωνίες από σειρά υπουργών, κάτι που ενδέχεται να προκαλέσει αναταράξεις στη συνοχή της κυβέρνησης.

Το ρεπορτάζ που μετέδωσε το "Βήμα", επικαλούμενο αποκλειστικές πληροφορίες, αναφέρει ότι έχει αποφασιστεί μια μέση μείωση 12,4% σε όλα τα ειδικά μισθολόγια (προσωπικό Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, ιατροί ΕΣΥ, δικαστικοί λειτουργοί, διπλωμάτες, καθηγητές ΑΕΙ και ΤΕΙ, αρχιερείς).

Τούτο σημαίνει ότι θα μειωθούν έτι περαιτέρω οι αποδοχές περίπου 200.000 δημοσίων υπαλλήλων.

Υπενθυμίζεται ότι οι υπουργοί Άμυνας και Δημόσιας Τάξης έχουν ζητήσει να εξαιρεθούν από την ρύθμιση οι "μάχιμοι" στρατιωτικοί, αστυνομικοί και πυροσβέστες και να μην υποστούν μείωση αποδοχών όσοι δεν υπηρετούν σε γραφεία.

Προς το παρόν, σύμφωνα με πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο σχεδιάζει να προχωρήσει σε οριζόντια μείωση προκειμένου να υπάρξει ισχυρή εξοικονόμηση στα σχετικά κονδύλια.

Παράλληλα, σειρά βουλευτών, που πληροφορήθηκαν τα παραπάνω, αφήνουν να εννοηθεί ότι μια τέτοια μείωση δύσκολα θα περάσει από τη Βουλή.

Κυβερνητικοί παράγοντες εκτιμούν ότι- τελικώς- το ποσοστό της μέσης μείωσης θα είναι μικρότερο.

Δείτε παρόμοια άρθρα
Επί πέντε ώρες κατέθετε στους εισαγγελείς οικονομικού εγκλήματος ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Π. Ρουμελιώτης σχετικά με τις δηλώσεις του ότι το πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης της χώρας από το ΔΝΤ, ήταν καταδικασμένο να αποτύχει.
© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved