z
Περιστέρι: Ιδιαίτερης σημασίας σεμινάριο για τη σεξ. αγωγή και τα σεξ. μεταδιδόμενα νοσήματα
Κατηγορία : Ελλάδα / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2014-11-05 16:10:00

Τα Εκπαιδευτήρια Σ. Αυγουλέα-Λιναρδάτου, την Τρίτη 4 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο του κύκλου των ενημερωτικών εκδηλώσεων για γονείς, εκπαιδευτικούς και κοινό, πραγματοποίησαν ένα ιδιαίτερης σημασίας σεμινάριο με  θέμα τη σεξουαλική αγωγή και τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.

Το σεμινάριο προλόγισε ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέας Λοβέρδος.

 

aygoylea_sex 2.jpg


Κεντρικός ομιλητής του σεμιναρίου ήταν ο Δρ Θάνος Ασκητής, Νευρολόγος – Ψυχίατρος.

 

aygoylea_sex 3.jpg



Τόσο ο Υπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων, όσο και ο κ. Θάνος Ασκητής, τόνισαν στην ομιλία τους τον καθοριστικό ρόλο που παίζει η πολιτεία και το σχολείο στην ενημέρωση των παιδιών, των  εφήβων αλλά και τον γονέων τους για όλα τα θέματα που αφορούν στη σεξουαλική και ψυχική τους υγεία, ενώ παράλληλα ο Υπουργός κ. Ανδρέας Λοβέρδος εξήγγειλε τη δημιουργία «σχολών γονέων»,  στις οποίες κατάλληλοι εκπαιδευτές θα επικοινωνήσουν το τόσο σημαντικό αυτό ζήτημα.

 

aygoylea_sex 4.jpg



Ο κ. Θάνος Ασκητής ανέπτυξε στην ομιλία του όλα τα στάδια της σεξουαλικής ωρίμανσης του ανθρώπουμιλώντας διεξοδικά  για όλες τις ψυχολογικές παραμέτρους, όλους τους κινδύνους, που απειλούν το αναπτυσσόμενο παιδί και έφηβο σε κάθε ηλικιακό στάδιο. Ανέδειξε το   συμβουλευτικό και ταυτόχρονα εξόχως διακριτικό ρόλο που πρέπει να έχουν οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί. Μίλησε για όλα τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματακαι τα προληπτικά μέτρα που πρέπει να λαμβάνουμε και μέσω ενός ιδιαίτερα γόνιμου και διαφωτιστικού διαλόγου που επακολούθησε, συνέβαλε σημαντικά στην  ενημέρωση γονέων και εκπαιδευτικών για θέματα που αφορούν στη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των παιδιών και των μαθητών τους.

 

aygoylea_sex 5.jpg



Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ανάμεσα σε άλλους ο  Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής κ. Δημήτριος Γκίνης, ο κ. Γεώργιος Ζαφειρακίδης Διευθυντής Γ΄ Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Αθήνας, ο Πρόεδρος Α.Σ.Δ.Α. κ. Ανδρέας Μποζίκας, ο Δημοτικός Σύμβουλος Περιστερίου κ. Ηλίας Κυρίτσης.

 

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved