z
Περιστέρι: Συλλήψεις και πρόστιμα σε ψυχαγωγικό σύλλογο χαρτοπαιξίας
Κατηγορία : Ελλάδα / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2020-12-30 13:05:00

Έλεγχος σε ψυχαγωγικό σύλλογο διενέργειας χαρτοπαιξίας, στο Περιστέρι, όπου λειτουργούσε κατά παράβαση των μέτρων απαγόρευσης λειτουργίας καταστημάτων προς αποτροπή διάδοσης του κορωνοϊού, διενεργήθηκε το βράδυ της Τρίτης, από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας.

 

Συνελήφθησαν ο προσωρινά υπεύθυνος και δύο τσιλιαδόροι, για παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών και της νομοθεσίας περί παιγνίων και δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

 

Στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνεται και ο νόμιμος εκπρόσωπος του συλλόγου, που απουσίαζε κατά τον έλεγχο κι αναζητείται να συλληφθεί στα όρια του αυτοφώρου.

 

Στους τρεις συλληφθέντες και στον νόμιμο εκπρόσωπο βεβαιώθηκαν πρόστιμα ύψους 14.000 ευρώ, για παράνομη λειτουργία του ψυχαγωγικού συλλόγου κατά παράβαση των νόμων για την προστασία της δημόσιας υγείας, ενώ επιβλήθηκε και αναστολή λειτουργίας για 15 ημέρες.

 

Εντός του χώρου βρέθηκαν 26 άτομα, για τους οποίους δεν διαπιστώθηκε συμμετοχή σε παιχνίδια, ωστόσο τους επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 7.800 ευρώ και συγκεκριμένα από 300 ευρώ στον καθένα για άσκοπη μετακίνηση.

 

Επιπλέον, βρέθηκαν εγκατεστημένα 11 τραπέζια χαρτοπαιξίας, ενώ ο χώρος  επιτηρούνταν από εννέα κάμερες εσωτερικά κι έξι κάμερες εξωτερικά, όλες συνδεδεμένες με καταγραφικό, χωρίς να είναι ενήμεροι οι θαμώνες και χωρίς άδεια της αρμόδιας Αρχής.

 

Οι κάμερες και το καταγραφικό κατασχέθηκαν και θα αποσταλούν για φύλαξη στη Διεύθυνση Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού.

 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved