z
Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Γ. Σμπώκος
Κατηγορία : Ελλάδα / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2012-10-08 20:00:00

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την πολύωρη απολογία του στον ανακριτή της υπόθεσης Τσοχατζόπουλου ο πρώην γγ Εξοπλισμών Γιάννης Σμπώκος.

Ο κατηγορούμενος φέρεται να αρνείται την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Σύμφωνα με πληροφορίες υποστηρίζει ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος, όταν βρέθηκε σε δεινή οικονομική κατάσταση, απαιτούσε χρήματα από τον ίδιο θεωρώντας ότι έλαβε "ωφελήματα" εκ της θέσεώς του στην Διεύθυνση Εξοπλισμών, στο Υπουργείο Αμυνας.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, εξηγεί και τις αναφορές του πρώην υπουργού στις σημειώσεις του περί των  χρημάτων που ζητούσε.

Για τον ισχυρισμό Ζήγρα ότι "μαύρα" χρήματα επενδυθήκαν μέσω της χρηματιστηριακής εταιρείας του πεθερού του, ο Γ. Σμπώκος το αρνήθηκε λέγοντας ότι η συγκεκριμένη εταιρεία έχει ελεγχθεί.

Την ίδια ώρα οι αρχές προβληματίζονται από πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο 61χρονος επιχειρηματίας Βλάσης Καμπούρογλου, ένα από τα κεντρικά πρόσωπα της υπόθεσης Τσοχατζόπουλου, βρέθηκε νεκρός στην Τζακάρτα της Ινδονησίας, το Σάββατο ενώ άγνωστες παραμένουν οι αιτίες του θανάτου του.

Νωρίτερα, ελεύθερη χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο αφέθηκε μετά την απολογία της στον ειδικό ανακριτή Γαβ. Μαλλή, η πρώην σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου που κλήθηκε να λογοδοτήσει για εμπλοκή της στην υπόθεση των παράνομων αμοιβών του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας.

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved