z
Σπουδαίος ο απολογισμός της εταιρείας «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ» για το 2014 (video)
Κατηγορία : Ελλάδα / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2015-03-19 13:30:00

Με ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα έκλεισε το πρώτο έτος  λειτουργίας της εταιρείας «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ» [ΚτΥπ ΑΕ] όπως δείχνει η έκθεση δραστηριότητας για το 2014 η οποία δημοσιεύτηκε χθες [Δείτε την έκθεση δραστηριότητας εδώ].

 

Υλοποίηση περισσότερων από 100 έργα για σχολεία, νοσοκομεία, πρεσβείες και πυροσβεστικούς σταθμούς συνολικής αξίας άνω των 500εκ.€, αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων, εξοικονόμηση πόρων της τάξης του 1εκ.€ και διεθνείς διακρίσεις είναι ορισμένα από τα στοιχεία που συνθέτουν την επιτυχία του νέου κατασκευαστικού φορέα του δημοσίου.

 

Η ΚτΥπ ΑΕ προήλθε από τη συγχώνευση της «Δημόσιας Επιχείρησης Ανέγερσης Νοσοκομείων» [ΔΕΠΑΝΟΜ ΑΕ], του «Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων» [ΟΣΚ ΑΕ], της «Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου» [ΚΕΔ] και του «Ινστιτούτου Οικονομίας Κατασκευών» [ΙΟΚ]*. Είναι πλέον ο αρμόδιος φορέας για την κατασκευή σχολείων, νοσοκομείων, πυροσβεστικών σταθμών και πρεσβειών αλλά και όλων των οικοδομικών έργων του δημοσίου. Ο βασικός στόχος της συγχώνευσης ήταν η δημιουργία προστιθέμενης αξίας για το ελληνικό δημόσιο, με βελτιωμένη αποτελεσματικότητα, καλύτερη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού, καθώς κι επίτευξη οικονομίας κλίμακας.

 

Αναλυτικότερα, ορισμένα ενδεικτικά στοιχεία για το 2014 είναι τα ακόλουθα:

 

- Έχει εκδοθεί απόφαση ένταξης στο ΕΣΠΑ για 126 έργα συνολικού προϋπολογισμού μελέτης 507εκ.€ κι έχει σημειωθεί απορρόφηση της τάξης του 75%.

 

- Εκταμιεύθηκε η τελευταία δόση ύψους 50εκ.€ του δανείου «Ελληνική Παιδεία ΙΙΙ» της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων [ΕΤΕπ] για υποδομές εκπαίδευσης.

 

- Στον τομέα των έργων με τη μέθοδο της Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα [ΣΔΙΤ], ολοκληρώθηκε το έργο για 7 πυροσβεστικούς σταθμούς ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται τα έργα για 24 σχολεία στην Αττική για τα οποία μάλιστα η ΚτΥπ ΑΕ αναδείχθηκε σε έναν από τους πρωτοπόρους στα ΣΔΙΤ παγκοσμίως. Έχει λάβει διάκριση από το έγκριτο περιοδικού “World Finance” ενώ ήταν επίσης υποψήφια για τα ετήσια βραβεία του διεθνούς φήμης περιοδικού “IJGlobal”.

 

- Αντιμετωπίσθηκαν άμεσα τα προβλήματα που προέκυψαν στα δημόσια κτίρια της Κεφαλονιάς από τους καταστροφικούς σεισμούς.

 

- Επιτεύχθηκε ιδιαίτερα χαμηλό κόστος λειτουργίας με τις λειτουργικές δαπάνες να αντιστοιχούν στο 1,2% επί του συνολικού προϋπολογισμού.

 

Όπως δήλωσε ο Ηρακλής Δρούλιας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΚτΥπ ΑΕ: «Tα αποτελέσματα αυτά έγιναν πραγματικότητα χάρη στη συλλογική προσπάθεια όλων των εργαζομένων της ΚτΥπ ΑΕ. Έτσι μπορούμε σήμερα να σας παρουσιάζουμε μια εταιρεία που βελτιώνει τις κρατικές υποδομές με τους πλέον ευνοϊκούς όρους για το δημόσιο και που τονώνει την εγχώρια οικονομία και ανάπτυξη προσφέροντας απασχόληση σε χιλιάδες ανθρώπους για κάθε ένα από τα οικοδομικά μας έργα. Νομίζω ότι μπορούμε με ασφάλεια να αναφερόμαστε στην ΚτΥπ ΑΕ ως μια υποδειγματική εταιρεία του ελληνικού δημοσίου».

 

* Από την 1η Αυγούστου 2015 στο σχήμα θα προσχωρήσει και η «Θέμις Κατασκευαστική ΑΕ» αρμόδια για την κατασκευή δικαστηρίων και σωφρονιστικών καταστημάτων.

 

Σε μια ιδιαίτερη Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η ΚτΥπ ΑΕ ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Ηρακλής Δρούλιας, ανέλυσε σημεία του θετικού απολογισμού στους δημοσιογράφους:

 

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved