z
Τι γράφει το ποινολόγιο της σχολής για τον Β. Γιακουμάκη
Κατηγορία : Ελλάδα / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2015-03-22 11:10:00

Σοκ προκαλεί το πόρισμα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη, καθώς περιλαμβάνονται οι σελίδες από το ποινολόγιο της σχολής.

Στις σελίδες από το ποινολόγιο και το βιβλίο των συμβάντων της σχολής, που δημοσιεύει ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής, αναφέρονται με λεπτομέρειες οι άγριες καταστάσεις που επικρατούσαν στην εστία της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων.

Στο βιβλίο συμβάντων έχουν καταγραφεί περιστατικά με θύμα τον Βαγγέλη, τα οποία, ωστόσο, δεν συνοδεύτηκαν από ανάλογες ποινές στους υπαίτιους, ενώ φαίνεται πως η Διεύθυνση της Σχολής, γνώριζε τι συνέβαινε αλλά δεν παρενέβαινε στον βαθμό που θα έπρεπε.

Χαρακτηριστικό είναι το απόσπασμα από τον φύλακα της σχολής για την 8η Μαρτίου του 2014, όπου αναφέρεται ότι ενώ ο Βαγγέλης ήταν στην Κρήτη για την Καθαρά Δευτέρα, συμφοιτητές του έσπασαν το κρεβάτι.

Ο φύλακας γράφει χαρακτηριστικά: «Όταν πήγα για δεύτερη φορά στις 03.10 τα ξημερώματα να ελέγξω τι συμβαίνει είδα τον... (αναφέρει όνομα σπουδαστή) με κόκκινα χέρια και εμφανώς αναστατωμένο» και σημειώνει πως όταν ο Βαγγέλης γύρισε την επόμενη μέρα στα Γιάννενα έψαχνε τάβλες για να φτιάξει το κρεβάτι του.

Παράλληλα, φίλος του Βαγγέλη κατέθεσε πως: «Ο αρχηγός της παρέας των Κρητικών εμφανιζόταν ως εκπρόσωπος των πατριωτών του σε θέματα που προκύπτουν στη σχολή και σχετίζονται με το διευθυντή».

Επισημαίνεται, δε, ότι η παρέα εκφόβιζε και άλλους σπουδαστές, οι οποίοι αντιστάθηκαν και γλίτωσαν. Μάλιστα, ένας σπουδαστής κατέθεσε: «Απείλησαν τον... (αναφέρεται όνομα σπουδαστή) ότι αν ξανακάνει παρατήρηση για φασαρία στο δωμάτιο θα τον κρεμάσει από το παράθυρο».

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved