z
Τι κρύβουν οι συναντήσεις Κ. Παπούλια με Α. Τσίπρα - Α. Σαμαρά
Κατηγορία : Ελλάδα / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2014-11-01 11:30:00

Διαδοχικές συναντήσεις με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευση στις 14:45 μετά το μεσημέρι και στις 18:00 με τον πρωθυπουργό θα έχει τη Δευτέρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Πιο συγκεκριμένα, ο Κάρολος Παπούλιας θα συναντηθεί στις 14:45 με τον Αλέξη Τσίπρα μετά από αίτημα του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ.

Με τον πρωθυπουργό η συνάντηση θα γίνει το απόγευμα με την ευκαιρία και της ορκωμοσίας των δύο νέων υπουργών.

Σύμφωνα με το Mega ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει τον κ. Παπούλια για τα επόμενα βήματα της ελληνικής κυβέρνησης σε ό,τι αφορά το θέμα της εξόδου της Ελλάδας από το μνημόνιο, την έξοδο της χώρας στις αγορές αλλά και της ρύθμισης του χρέους,.

Επίσης μπροστά της η κυβέρνηση έχει τη συνεδρίαση του Eurogroup στις 8 Δεκεμβρίου και τη Σύνοδο Κορυφής στις 18 Δεκεμβρίου.

Στο τραπέζι της συζήτησης θα τεθούν ακόμη τα ταξίδια του πρωθυπουργού το επόμενο διάστημα σε Κύπρο και Αίγυπτο, το θέμα της ΑΟΖ αλλά και οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ είχε ανακοινωθεί η μετάβαση του πρωθυπουργού στο γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας, από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητήθηκε να οριστεί για τη Δευτέρα ραντεβού του κ. Τσίπρα με τον κ. Παπούλια -αίτημα που έγινε αμέσως αποδεκτό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει και η πρόταση του Φώτη Κουβέλη για σύσκεψη πολιτικών αρχηγών για το θέμα του χρέους.

Σύμφωνα με το Mega κυβερνητικοί κύκλοι σε ό,τι αφορά το θέμα της σύσκεψης πολιτικών αρχηγών, λένε ότι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας έχει τορπιλίσει κάθε προσπάθεια συνεννόησης με την κυβέρνηση καθώς ο διευθυντής του γραφείου του έχει ζητήσει την παραίτηση του πρωθυπουργού αλλά έχει ζητήσει και να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές.

Εκτιμούν ότι μια τέτοια σύσκεψη δεν θα οδηγήσει πουθενά εκτός, όπως προσέθεταν ο κ. Τσίπρας θέλει και επισήμως σε μια σύσκεψη πολιτικών αρχηγών να ζητήσει από τον κ. Σαμαρά να παραιτηθεί.

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved