z
Αντι-μουσουλμανική ταινία το American Sniper
Κατηγορία : Κόσμος / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2015-02-19 14:00:00

Η ταινία "American Sniper" που βασίζεται στην αυτοβιογραφία ενός ελεύθερου σκοπευτή των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων που σκότωσε 160 ανθρώπους στο Ιράκ είναι δείγμα αντι-μουσουλμανικής προπαγάνδας, δήλωσε ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.

"Αυτή η ταινία "Ελεύθερος Σκοπευτής" που έκανε πολύ θόρυβο, ενθαρρύνει έναν νέο, για παράδειγμα χριστιανό ή μη μουσουλμάνο, να παρενοχλεί έναν μουσουλμάνο όσο το δυνατό περισσότερο", δήλωσε ο Χαμενεΐ, τον οποίο επικαλείται το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων IRNA. "Αυτό λένε για τη συγκεκριμένη ταινία, εγώ δεν την έχω δει".

Οι δηλώσεις που δημοσιεύτηκαν στην επίσημη ιστοσελίδα khamenei.ir, διατυπώθηκαν πριν από τρεις εβδομάδες, μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι, στις αρχές Ιανουαρίου, κατά της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo και ενός εβραϊκού παντοπωλείου.

Τότε ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενεϊ είχε καταγγείλει την "προπαγάνδα κατά των μουσουλμάνων στην Ευρώπη και στην Αμερική".

Η Ισλαμική Δημοκρατία αναγνωρίζει τρεις θρησκευτικές μειονότητες στο Ιράν: τη χριστιανική, την ιουδαϊκή και τη ζωροαστρική, που επωφελούνται από ορισμένα δικαιώματα.

Οι διεθνείς οργανώσεις προάσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταγγέλλουν, ωστόσο, την καταστολή της θρησκευτικής κοινότητας των Μπαχάι, που θεωρείται αιρετική στο Ιράν. Σύμφωνα με την κοινότητα αυτή, που έχει την έδρα της στο Ισραήλ, τα μέλη της ξεπερνούν τα επτά εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο.

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved