z
Από τι πάσχει ο Κιμ Γιονγκ Ουν;
Κατηγορία : Κόσμος / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2014-09-28 07:50:00

Ποια είναι η αλήθεια για την κατάσταση της υγείας του ηγέτη της Βορείου Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν ο οποίος απουσίαζε  από σημαντική σύνοδο του καθεστώτος, έχοντας μάλιστα να κάνει δημόσια εμφάνιση τρεις εβδομάδες.

Φήμες θέλουν το δικτάτορα να πάσχει από τη "νόσο των βασιλέων" ή των "πλουσίων", όπως έχει γίνει γνωστή η ουρική αρθρίτιδα ή ποδάγρα.


Η τελευταία φορά που εμφανίστηκε στην κρατική τηλεόραση ήταν στις 3 Σεπτεμβρίου , όταν παρακολούθησε συναυλία μαζί με τη σύζυγό του. Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιούλιο, ο Κιμ Γιονγκ Ουν είχε εμφανιστεί κουτσαίνοντας στην εκδήλωση για τα 20 χρόνια από τον θάνατο του παππού του Κιμ Ιλ Σουνγκ, ενισχύοντας τις φήμες ότι ίσως πάσχει από ποδάγρα.

Είχαν σχολιαστεί επίσης τα κιλά που πήρε από τότε που ανέλαβε την εξουσία, μετά το θάνατο του πατέρα του το 2011.

Παρατηρητές της Βόρειας Κορέας εικάζουν ότι το βάρος του Κιμ και το οικογενειακό ιστορικό μπορεί να συνέβαλαν στα προβλήματα υγείας του, καθώς ο παππούς του για παράδειγμα έπασχε από σακχαρώδη διαβήτη.


Παρά τις φήμες, δεν είναι ξεκάθαρο αν όντως ο νεαρός ηγέτης πάσχει από κάποια ασθένεια ή έχει απλώς υπερκόπωση εξαιτίας του έντονου άγχους του, για τη διατήρηση της εξουσίας σε ένα δικτατορικό καθεστώς.

Ωστόσο, η κρατική τηλεόραση έσπευσε να απαντήσει αοριστολογικά στις φήμες κάνοντας λόγο για ενοχλήσεις που αισθάνεται ο ηγέτης.

Αξιοσημείωτος πάντως είναι ο τρόπος με τον οποίο εκφωνήθηκε η ανακοίνωση.

Η τηλεόραση παίζει πλάνα του ηγέτη με το λαό του, εικόνες σαν αυτές που περιγράψαμε πιο πάνω. Μια γυναικεία φωνή μιλά με σπαραγμό, περιγράφει τις εικόνες με εκφράσεις όπως «δείτε πώς λαμπρύνει με την εμφάνισή του ο ηγέτης μου το λαό» κάθε πλάνο και στο τέλος μας ενημερώνει «παρόλο που αισθάνεται ενοχλήσεις».

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved