z
Δείτε το παλάτι του «σουλτάνου» Ερντογάν
Κατηγορία : Κόσμος / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2014-10-29 11:00:00

Την Τετάρτη, ανήμερα της επετείου ίδρυσης της Τουρκικής Δημοκρατίας, εγκαινιάζει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το προεδρικό μέγαρο, ένα νεόδμητο κτίριο, το οποίο μοιάζει με... πραγματικό παλάτι!

Όπως δείχνουν φωτογραφίες που δημοσιεύει η Hurriyet, το Ak Saray («Λευκό Παλάτι»), έκτασης 300.000 τετραγωνικών μέτρων, περιλαμβάνει 1.000 δωμάτια, μεταξύ των οποίων αίθουσες εκδηλώσεων, συναντήσεων με ξένους ηγέτες και αξιωματούχους, φιλοξενίας επισήμων, κήποι πάρκα και ένα κέντρο συνεδρίων.

Το επίσημο γραφείο του προέδρου έχει φτιαχτεί στα πρότυπα του Οβάλ Γραφείου του Λευκού Οίκου και έχουν ληφθεί ειδικά μέτρα ασφαλείας που απαγορεύουν την παρακολούθηση εντός του και την τοποθέτηση «κοριών», ενώ είναι κατασκευασμένο έτσι ώστε να αντέχει ακόμη και επίθεση με πύραυλο!

 

 

Αρχικά το παλάτι προοριζόταν για πρωθυπουργικό μέγαρο, ωστόσο θα μετατραπεί σε προεδρικό μέγαρο, θέτοντας εν αχρηστία το ιστορικό Παλάτι Τσανκάγια, που σύμφωνα με τις εντολές του Ερντογάν θα γίνει πιθανότατα μουσείο.

Το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί μία δεξίωση στο Ak Saray με τον Ερντογάν και τη σύζυγό του, Εμινέ, να καλωσορίζουν τους προσκεκλημένους.

Προσκλήσεις έχουν σταλεί σε περίπου 2.500 ζευγάρια.

 

 

Η απόφαση, ωστόσο του Ερντογάν, να κάνει τα εγκαίνια σήμερα, ανήμερα της Μέρας Δημοκρατίας, έχει προκαλέσει αντιδράσεις και καυστικά σχόλια κατά του Ερντογάν.

Ήδη, οι δύο βασικοί αρχηγοί της αντιπολίτευσης, του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου και του Εθνικιστικού Κινήματος, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, έχουν ανακοινώσει ότι δεν θα παραστούν στην εκδήλωση, ως ένδειξη διαμαρτυρίας κατά του Ερντογάν και της κυβέρνησης του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ).

 

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved