z
Δύο αγνοούμενοι από τη βύθιση ουκρανικού πλοίου από πυρά
Κατηγορία : Κόσμος / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2014-09-01 10:05:00

Δύο ναυτικοί αγνοούνται έπειτα από την επίθεση των δυνάμεων των αυτονομιστών κατά ουκρανικού περιπολικού σκάφους στην Αζοφική Θάλασσα, ενώ οκτώ ουκρανοί ναυτικοί διασώθηκαν, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος της ουκρανικής συνοριοφυλακής.

 

"Το σκάφος βυθίστηκε. Κατορθώσαμε να διασώσουμε οκτώ ναύτες, χάρη στη βοήθεια άλλων σκαφών που έσπευσαν επί τόπου. Επτά από αυτούς έχουν τραυματισθεί ή έχουν υποστεί εγκαύματα. Δύο αγνοούνται. Οι επιχειρήσεις διάσωσης συνεχίζονται", δήλωσε ο εκπρόσωπος.

 

"Έπειτα από ανάλυση της κατάστασης, πιστεύουμε ότι η επίθεση προήλθε από το σύστημα πυροβολικού, αλλά ακόμη δεν γνωρίζουμε τον τόπο από όπου προήλθαν τα πυρά", πρόσθεσε.

 

Πούτιν: Θέμα καθεστώτος στην Αν.Ουκρανία


Το ζήτημα της «κρατικής υπόστασης» πρέπει να εξεταστεί στις συζητήσεις που θα έχουν ως στόχο τον τερματισμό των συγκρούσεων στην ανατολική Ουκρανία, δήλωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, αναφερόμενος για πρώτη φορά σε ένα τέτοιο καθεστώς για τις περιοχές όπου συγκρούονται οι ουκρανικές δυνάμεις με τους φιλορώσους αντάρτες.

«Πρέπει να ξεκινήσουμε αμέσως ουσιαστικές συζητήσεις (…) που θα αφορούν θέματα που σχετίζονται την πολιτική οργάνωση της κοινωνίας και την κρατική υπόσταση για την νοτιοανατολική Ουκρανία προκειμένου να προστατευτούν τα νόμιμα συμφέροντα των ανθρώπων που ζουν εκεί» δήλωσε ο πρόεδρος κατά τη διάρκεια μιας τηλεοπτικής εκπομπής και σε ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

ΕΕ: Νέες κυρώσεις στη Ρωσία αν δεν αλλάξει πορεία

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έδωσε ουσιαστικά την Κυριακή μία εβδομάδα διορία στη Ρωσία για να αλλάξει πορεία σχετικά με την κρίση στην Ουκρανία, υπό την απειλή πάντα της επιβολής νέων κυρώσεων.

«Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο είναι έτοιμο να λάβει περαιτέρω μέτρα υπό το φως της κλιμάκωσης στην Ουκρανία», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι μετά την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής των 28 αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων στις Βρυξέλλες.

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved