z
Ένοχος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας ο Πιστόριους
Κατηγορία : Κόσμος / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2014-09-12 11:20:00

Ένοχος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας κρίθηκε ο Όσκαρ Πιστόριους, όπως ανακοίνωσε  το πρωί της Παρασκευής η δικαστής.

Ο Πιστόριος αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης έως 15 έτη.

Κατά την ανάγνωση της ετυμηγορίας, η δικαστής Τοκοζίλε Μασίπα είχε υπογραμμίσει ότι δεν αποδείχθηκε πώς ο δράστης σκότωσε τη φίλη του εκ προμελέτης.

"Προκύπτει λοιπόν ότι ο κατηγορούμενος θεωρούσε ότι η ζωή του βρισκόταν σε κίνδυνο και δεν μπορεί κατά συνέπεια να θεωρηθεί ένοχος για δολοφονία" είχε αναφέρει, προσθέτοντας: "Δεν αποδείχθηκε ότι ο κατηγορούμενος είναι ένοχος για φόνο εκ προμελέτης. Δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία που να το αποδεικνύουν".


Όπως ανέφερε, ο νοτιοαφρικανός ολυμπιονίκης και παραολυμπιονίκης δεν μπορούσε να προβλέψει ότι θα σκότωνε τη σύντροφό του Ρίβα Στέενκαμπ, η οποία βρισκόταν πίσω από την πόρτα του μπάνιου.


Η δικαστής Μασίπα είχε επίσης χαρακτηρίσει αναξιόπιστους ορισμένους μάρτυρες, ενώ υπογράμμισε ότι η κάλυψη της υπόθεσης από τα ΜΜΕ ενδεχομένως "να μόλυνε τις αναμνήσεις τους".

Συγκεκριμένα, απέρριψε κρίσιμες μαρτυρίες γειτόνων του κατηγορούμενου κρίνοντας ότι δεν είναι αξιόπιστες.

Αναφερόμενη τέλος στις προσπάθειες της κατηγορούσας αρχής και της υπεράσπισης να περιγράψουν τη σχέση του ζευγαριού ως προβληματική και ανταγωνιστική ή ως ειδυλλιακή αντίστοιχα, η δικαστής είχε δηλώσει ότι ούτε η μία ούτε η άλλη εκδοχή είναι πειστική.


"Απογοητευμένη" η εισαγγελική Αρχή για την ετυμηγορία

"Απογοητευμένη" δήλωσε η εισαγγελική αρχή στη Νότια Αφρική από την ετυμηγορία στη δίκη του παραολυμπιονίκη Όσκαρ Πιστόριους.

Η Εθνική Εισαγγελική Αρχή της Νοτίου Αφρικής ανακοίνωσε ότι θα εξετάσει αν θα εφεσιβάλλει την απόφαση.


Παράλληλα, η Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή (IPC) αρνήθηκε να σχολιάσει την ετυμηγορία.

"Ύστερα από τη σημερινή ετυμηγορία, συμπάσχουμε με όλους εκείνους οι οποίοι επλήγησαν από αυτή τη φοβερή τραγωδία, ειδικά την οικογένεια και τους φίλους της Ρίβα Στέενκαμπ που δυστυχώς έχασε τη ζωή της στο συμβάν. Σε όλη τη διάρκεια της δίκης, η IPC τόνιζε τη σημασία της διάκρισης ανάμεσα στη συμβολή του Όσκαρ στο Παραολυμπιακό Κίνημα και στην ιδιωτική του ζωή. Ως αθλητικός οργανισμός, δεν θα ήταν σωστό να σχολιάσουμε την κατάληξη μίας δικαστικής υπόθεσης που δεν συνδέεται με τον αθλητισμό", αναφέρει η IPC σε ανακοίνωσή της.

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved