z
Ερντογάν: Μουσουλμάνοι ανακάλυψαν την Αμερική
Κατηγορία : Κόσμος / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2014-11-17 09:00:00

Μουσουλμάνοι ναυτικοί ανακάλυψαν την Αμερική τον 12ο αιώνα, περίπου 300 χρόνια πριν τον Χριστόφορο Κολόμβο, δήλωσε ο τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ. Ερντογάν, σε συνέδριο στην Κωνσταντινούπολη, προσθέτοντας ότι ο Κολόμβος εντόπισε ένα τζαμί όταν έφτασε.

"Θεωρείται ότι η αμερικανική ήπειρος ανακαλύφθηκε από τον Κολόμβο το 1492. Στην πραγματικότητα μουσουλμάνοι ναυτικοί έφτασαν 314 χρόνια πριν από τον Κολόμβο, το 1178" δήλωσε ο Ερντογάν και πρόσθεσε:

"Ο Κολόμβος, ανέφερε την ύπαρξη ενός τζαμιού, σε λόφο της κουβανικής ακτής. Θα ήθελα να μιλήσω γι' αυτό στους κουβανούς αδελφούς. Και σήμερα θα ταίριαζε ένα τζαμί στον λόφο".

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Independent, οι δηλώσεις του απηχούν τη θεωρία του ιστορικού Γιουσέφ Μρουέχ ότι άραβες εξερευνητές έφτασαν στην Αμερική, σαλπάροντας από μουσουλμανικές περιοχές της Ισπανία, πριν τον Κολόμβο.

Επίσης, κινεζικό κείμενο του 12ου αιώνα, υποστηρίζει ότι μουσουλμάνοι ναυτικοί έφτασαν σε μια περιοχή που ονομάζεται Μουν Λαν Πι, η οποία θεωρείται ότι αναφέρεται στην Ισπανία και σε τμήματα της Αμερικής, όπως η Καλιφόρνια.

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved