z
Η Γερμανία «τροφοδοτούσε» τζιχαντιστές και Αλ Κάιντα
Κατηγορία : Κόσμος / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2014-10-03 14:45:00

Στην αποκάλυψη-σοκ ότι για πέντε χρόνια (2009-2013), η Γερμανία επιδιδόταν μυστικά σε... εξαγωγές τρομοκρατών προς τη Συρία και το Αφγανιστάν -τροφοδοτώντας ουσιαστικά τρομοκρατικές οργανώσεις, όπως το ISIS και η Αλ Κάιντα-, προέβη ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής στη Βαυαρία.

Όπως δήλωσε την Πέμπτη στην εκπομπή «Monitor» του δικτύου «WDR», ο Λούντβιχ Σιεργκχόφερ, από την άνοιξη του 2009 έως και το φθινόπωρο του 2013, το γερμανικό κράτος διευκόλυνε, ενθάρρυνε και υποστήριζε την έξοδο φανατικών ισλαμιστών και επίδοξων τζιχαντιστών από τη Γερμανία.

"Όταν κάποιος ισλαμιστής ύποπτος για βίαιη συμπεριφορά είχε ριζοσπαστικοποιηθεί και έδειχνε πρόθεση να φύγει προς τη χώρα, τότε οι Αρχές προσπαθούσαν όχι μόνο να του ανοίξουν την πόρτα, αλλά και να επισπεύσουν τη διαδικασία εξόδου του", ανέφερε.

Η πρακτική αυτή ξεκίνησε να εφαρμόζεται τον Μάιο του 2009, έπειτα από έγκριση του ομοσπονδιακού υπουργείου Εσωτερικών, καθώς οι Αρχές θεωρούσαν ότι στέλνοντας τους τρομοκράτες στο εξωτερικό, "προστατεύουν τον πληθυσμό" εντός της Γερμανίας από τον κίνδυνο ενός πιθανού τρομοκρατικού χτυπήματος.

Αυτό συνεχίστηκε έως και το φθινόπωρο του 2013, όταν οι τζιχαντιστές του ISIS είχαν ήδη επεκτείνει την κυριαρχία τους σε μεγάλο μέρος της Βόρειας Συρίας.

Μετά την αποκάλυψη του Σιεργκχόφερ, δεν προκαλεί λοιπόν έκπληξη ότι "ξαφνικά" περίπου 400 γερμανοί πολίτες πολεμούν στις τάξεις των τζιχαντιστών σε Συρία και Ιράκ.

Όπως σημειώνει το "Έθνος", η αποκάλυψη φανερώνει και κάτι άλλο: τον βαθμό της υποκρισίας της γερμανικής κυβέρνησης, η οποία πρώτα «ξεφορτώθηκε» το πρόβλημα στέλνοντάς το σε άλλες χώρες και εν συνεχεία θυμήθηκε πως πρέπει να το αντιμετωπίσει... εκπαιδεύοντας 32 Κούρδους στρατιώτες στο έδαφός της (εν προκειμένω σε στρατιωτική βάση στη Βαυαρία).

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved