z
Μέτωπο Ομπάμα-Μέρκελ κατά Ρωσίας
Κατηγορία : Κόσμος / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2014-08-29 09:00:00

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ συμφώνησαν την Πέμπτη το βράδυ κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής τους επικοινωνίας ότι η συμπεριφορά της Ρωσίας στην Ουκρανία «δεν μπορεί να μείνει χωρίς συνέπειες», ανακοίνωσε η καγκελαρία στο Βερολίνο.

 

«Υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με την άφιξη νέων ρωσικών στρατευμάτων και ρωσικού στρατιωτικού υλικού στην ανατολική Ουκρανία» ανέφερε σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Σέιμπερτ, προσθέτοντας ότι «η καγκελάριος και ο πρόεδρος συμφωνούν ότι μια τέτοια συμπεριφορά δεν μπορεί να παραμείνει χωρίς συνέπειες».

 

Η Μέρκελ "επιβεβαίωσε" επίσης προς τον πρόεδρο Ομπάμα ότι η ουκρανική κρίση θα βρεθεί στη ημερήσια διάταξη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες το προσεχές Σάββατο, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της καγκελαρίας.

 

Η καγκελάριος διαβεβαίωσε ότι το Βερολίνο θα συνεχίσει τις προσπάθειές της για μια "διπλωματική λύση" στη σύγκρουση, χωρίς να προσδιορίζει όμως το περίγραμμα, όπως είπε ο Σέιμπερτ.

 

Από τον Λευκό Οίκο ο αμερικανός πρόεδρος είπε ότι «είναι προφανές σε όλο τον κόσμο» ότι οι ρωσικές δυνάμεις βρίσκονται στην Ουκρανία, αλλά απέκλεισε επίσης κάθε χρήση βίας «για την επίλυση του ουκρανικού ζητήματος».

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved