z
Ο άνθρωπος που δεν άφησε ποτέ το Τσερνόμπιλ
Κατηγορία : Κόσμος / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2016-04-16 17:00:00

Ο Ivan Shamyanok είναι ο άνθρωπος-φαινόμενο!

Δεν θέλησε να εγκαταλείψει το χωριό του, λίγα μόλις χιλιόμετρα έξω από το Τσέρνομπιλ της Ουκρανίας, μετά το πυρηνικό ατύχημα του 1986 και όμως δεν έχει εμφανίσει κάποιο πρόβλημα υγείας από την ραδιενέργεια.

Ο 90χρονος παρέμεινε στο σπίτι του, στο χωριό Tulgovichi, την στιγμή που περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να αφήσουν τα σπίτια τους, μετά το πυρηνικό ατυχημα, φοβούμενοι τις επιπτώσεις της ραδιενέργειας στη ζωή τους.

Ο ίδιος μάλιστα υποστηρίζει ότι ακριβώς το ότι παράμεινε εκεί μετά την καταστροφή είναι το μυστικό της μακροζωίας και της καλής υγείας του.

«Και η αδελφή μου ζούσε εδώ με τον άνδρα της. Αποφάσισαν να φύγουν και πέθαναν από το άγχος. Εγώ δεν αγχώνομαι. Τραγουδώ, κάνω βόλτες και παίρνω τα πράγματα χαλαρά όπως ζω», λέει ο ίδιος.

Και προσθέτει ότι μετά την ατύχημα συνέχισαν να τρώνε λαχανικά, φρούτα, γάλα και κρέας από τα ζώα που είχαν, χωρίς κανένα πρόβλημα.

Σήμερα που είναι μόνος του, ένα φορτηγό με προμήθειες περνά κάθε εβδομάδα από το σπίτι του, ενώ μια φορά την εβδομάδα τον επικέπτεται η εγγονή του για να τον φροντίσει.

 

 

 

 

 

 

 

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved