z
Σκάνδαλο δισεκατομμυρίων πληττεί τη Volkswagen
Κατηγορία : Κόσμος / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2015-09-22 09:45:00

Με πρόστιμα δισεκατομμυρίων δολαρίων απειλείται ο γερμανικός κολοσσός της Volkswagen, καθώς αποκαλύφθηκε πως παραποιούσε τα στοιχεία για τις εκπομπές ρύπων των πετρελαιοκίνητων οχημάτων που έδινε στο υπουργείο Περιβάλλοντος των ΗΠΑ.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών, η αμερικανική αρχή περιβαλλοντικής προστασίας ανακοίνωσε ότι η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία είχε χρησιμοποιήσει λογισμικό που παραποιούσε τις μετρήσεις.

Στη συνέχεια η Volkswagen παραδέχθηκε ότι εφάρμοζε λογισμικό στα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα για την αμερικανική αγορά, το οποίο λειτουργούσε μόνο όταν τα αυτοκίνητα περνούσαν από επίσημους ελέγχους για εκπομπές ρύπων.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της κανονικής οδήγησης, τα αυτοκίνητα με το λογισμικό μολύνουν 10 έως 40 φορές περισσότερο από τα επιτρεπόμενα όρια, σύμφωνα με υπολογισμούς της EPA.

Ο γερμανικός κολοσσός ανακοίνωσε ότι σταμάτησε ήδη τις πωλήσεις των μοντέλων της που εμπλέκονται στην έρευνα, ωστόσο, οι παραβιάσεις αφορούν σχεδόν μισό εκατομμύριο αυτοκίνητα και μπορεί να οδηγήσουν σε πρόστιμα ύψους 16 δισ. ευρώ. Είναι πιθανή επίσης μία ποινική δίωξη κατά της εταιρείας.

Ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου, Στέφεν Ζάιμπερτ, αρνήθηκε να σχολιάσει, επιβεβαίωσε, ωστόσο, ότι η Μέρκελ παρακολουθεί το θέμα στενά.

Ο επικεφαλής του συμβουλίου εργασιών της Volkswagen Μπερντ Όστερλοχ ζήτησε οι υπεύθυνοι για τη φερόμενη παραποίηση των στοιχείων να παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη. Σύμφωνα με το Stern ανέφερε: “Ως εκπρόσωποι των εργαζομένων, θα πιέσουμε για την ενδελεχή διερεύνηση και θα διασφαλίσουμε ότι οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν”.

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved