z
Θεατρική παράσταση στο διεθνές φεστιβάλ Πέτρας
Κατηγορία : Περιφερειακά / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2012-09-20 17:30:00

Πραγματοποιήθηκε, με μεγάλη επιτυχία,  στο θέατρο Πέτρας, η θεατρική παράσταση με τίτλο «Παίρνω τη Φωνή σου» την οποία διοργάνωσε η Περιφέρεια Αττικής – Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αθήνας. Η εκδήλωση έγινε  σε συνεργασία με το Δήμο Πετρούπολης, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πέτρας.

Η παράσταση  η οποία παρουσιάστηκε από το Οικείο Θέατρο  σε σκηνοθεσία του Μίλτου Δημουλή ήταν ένας ύμνος στην ελευθερία, που πολλές φορές περνάει μέσα από το θάνατο, μία διαδρομή στον ιστορικό χρόνο, με αφετηρία της τον πανάρχαιο μύθο του Προμηθέα, μέσα από τη ματιά του Καζαντζάκη.

Βασίστηκε σε κείμενα των Ευριπίδη, Μπρέχτ, Λόρκα και κυρίως Γιάννη Ρίτσου με τον «Επιτάφιο» του, διαποτισμένη με τη μουσική του Μίκη Θεοδωράκη. Η επιλογή - σύνθεση, κείμενα ήταν της Σοφίας Αδαμίδου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αθήνας, Κώστας Παπαντωνίου, τόνισε στο χαιρετισμό του ότι στη δύσκολη αυτή συγκυρία είναι αναγκαίο  να επαναφέρουμε τις θεμελιώδεις αξίες της ύπαρξης του ανθρώπου όπως  είναι η ελευθερία, η δημοκρατία, η κοινωνική δικαιοσύνη, η αλήθεια. Αντίστοιχες πολιτισμικές παρεμβάσεις προγραμματίζονται και σε άλλους δήμους  το επόμενο  χρονικό διάστημα.

Την εκδήλωση επίσης  χαιρέτησε ο Δήμαρχος Πετρούπολης, κ.  Θωμάς Κοτσαμπάς, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημερινή κοινωνική, πολιτική και οικονομική κρίση και την ανάγκη απάντησης μέσα από τους αγώνες και τον πολιτισμό.

Στην παράσταση παρευρέθηκαν: ο μητροπολίτης Περιστερίου Χρυσόστομος, ο βουλευτής  Β’ Αθήνας του ΚΚΕ  Χαλβατζής  Σπύρος, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Βασίλης Γιαννακάκος, Γεωργία Ερμίδου, Στέλιος Μαριδάκης, Ιωάννα Πανταλάκη, Αλέξανδρος Σαμόλης, οι πρώην Δήμαρχοι Πετρούπολης Στ. Βλάχος και Γ. Γώγος, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, στελέχη της Διοίκησης και πολίτες του Δήμου Πετρούπολης και των όμορων Δήμων της Δυτικής Αθήνας.

petroypoli_theatriko 01.jpg

petroypoli_theatriko 02.jpg

petroypoli_theatriko 03.jpg

petroypoli_theatriko 04.jpg

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved