z
Επιτυχημένη η 2η Πολιτιστική Ποδηλατάδα Δυτικής Αθήνας (videos)
Κατηγορία : Περιφερειακά / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2013-10-15 14:30:00

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013, η 2η Πολιτιστική Ποδηλατάδα Δυτικής Αθήνας με τη συμμετοχή εκατοντάδων ποδηλατιστών σε μια διαδρομή που πέρασε από 4 Δήμους (Αιγάλεω, Αγ. Βαρβάρα, Χαϊδάρι, Περιστέρι).



Η συμμετοχή ήταν μαζική από ποδηλάτες κάθε ηλικίας, ενώ η διαδρομή πραγματοποιήθηκε με απόλυτη ασφάλεια παρουσία της τροχαίας και του ΕΚΑΒ και με τη συνδρομή των εθελοντικών ομάδων της Δυτικής Αθήνας: ΚΙΠΟΔΑ, Ομάδα Ειδικών Αποστολών, ΕΟΠΠ, ΕΕΕΔΕΑ, εθελοντών διασωστών από τη Σαλαμίνα, των προσκόπων και εθελοντών των Δήμων.



Η εκκίνηση δόθηκε από την Πλατεία Εσταυρωμένου στο Αιγάλεω, διέσχισε την Ιερά οδό (Δήμος Αιγάλεω, Δήμος Αγ. Βαρβάρας), με κατεύθυνση προς το Χαϊδάρι, όπου πραγματοποιήθηκε ολιγόλεπτη στάση στο Παλατάκι. Στη συνέχεια οι ποδηλάτες κατευθύνθηκαν στο Περιστέρι, πραγματοποίησαν στάση δίπλα από το Άλσος στην Αγ. Βασιλείου και από εκεί επέστρεψαν στο Άλσος Μπαρουτάδικο στο Αιγάλεω για τον τερματισμό.



Εκεί είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την οδική ασφάλεια και να κάνουν προσομοίωση ατυχήματος με τον εξοπλισμό που θα έχει τοποθετηθεί από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς». Ακολούθησε κλήρωση τριών ποδηλάτων.



Στόχος της 2ης Πολιτιστικής Ποδηλατάδας Δυτικής Αθήνας ήταν η ενημέρωση των πολιτών για την οδική ασφάλεια, την κυκλοφοριακή αγωγή, την οικολογική μετακίνηση, αλλά και για ιστορικά στοιχεία της περιοχής (στέγαστρο στο μετρό του Αιγάλεω, Μπαρουτάδικο κ.α.).

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αθήνας Κώστας Παπαντωνίου και ο Δήμαρχος Αιγάλεω Χρήστος Καρδαράς οι οποίοι τόνισαν ότι η Πολιτιστική Ποδηλατάδα έχει γίνει πλέον θεσμός για τη Δυτική Αθήνα, καθώς πραγματοποιείται με επιτυχία για δεύτερη συνεχή χρονιά. Επεσήμαναν τη σημασία της ασφαλούς, οικολογικής μετακίνησης και έκαναν προσομοίωση ατυχήματος με τον εξοπλισμό του Ι.Ο.ΑΣ «Πάνος Μυλωνάς».

Τους ποδηλάτες ενημέρωσαν για ενδιαφέροντα στοιχεία για την περιοχή, ιστορικά-περιβαλλοντικά, ο Δημοτικός Σύμβουλος του Αιγάλεω, Υπεύθυνος για τα Πολιτιστικά του Δήμου Γιάννης Κουτούλιας και  ο Δημοτικός Σύμβουλος του Περιστερίου, υπεύθυνος Αθλητικού τομέα του Δήμου Γιώργος Αυγουστίδης.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής Κώστας Καράμπελας, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Γεωργία Ερμίδου, Ιωάννα Πανταλάκη-Ανδριανοπούλου, Αλέξανδρος Σαμόλης, οι Αντιδήμαρχοι του Αιγάλεω κ. Δημομελέτης, κ. Σκλαβούνος, κα Σιγάλα, και κ.Τόλης, η Αντιδήμαρχος  Χαϊδαρίου κα Καμπόλη, οι Αντιδήμαρχοι Περιστερίου κα Τσιώτα ,κ.Λύκος και  κ.Θεοδωράκος.

 

 

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved