z
Να ανακληθεί απόφαση για ανάθεση «παράλληλων καθηκόντων»
Κατηγορία : Περιφερειακά / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2018-06-25 15:25:00

Να ανακληθεί απόφαση της Περιφέρειας Αττικής για ανάθεση σε εργαζόμενο οδηγό «παράλληλων καθηκόντων» σε άλλη υπηρεσία απαιτεί ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής, με έγγραφο προς την περιφερειάρχη Ρένα Δούρου.

Για το ζήτημα αυτό ο Σύλλογος έκανε χτες παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Αττικής, ενώ τις επόμενες μέρες αναμένεται η θέση της περιφερειακής αρχής.

Ο Σύλλογος υπογραμμίζει ότι η Περιφέρεια προχώρησε στην ανάθεση παρά το αίτημα του Συλλόγου αλλά και την αρνητική εισήγηση του προϊσταμένου του συγκεκριμένου εργαζόμενου, ενώ αγνόησε και σχετική εξώδικη δήλωση της Ομοσπονδίας. Καταγγέλλει μάλιστα ότι «η παράνομη αυτή απόφαση ολοκληρώθηκε με την άσκηση τρομοκρατίας, που εκφράστηκε από τον αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα», ο οποίος, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Σύλλογος, είπε τηλεφωνικά στον οδηγό να μην κινηθεί συνδικαλιστικά γιατί... θα τον στείλει στα Κύθηρα!

«Αλήθεια, κυρία περιφερειάρχη, το Γραφείο στα Κύθηρα γι' αυτό το φτιάξατε στον Οργανισμό; Για να επαναφέρετε τις αλήστου μνήμης απειλές προς τους δημοσίους υπαλλήλους, που έλεγαν "καθίστε καλά γιατί θα σας στείλουμε στον Εβρο";», σημειώνει ο Σύλλογος.

Αναδεικνύοντας επίσης το ανυπόστατο του επιχειρήματος περί «επιτακτικής υπηρεσιακής ανάγκης», υπογραμμίζει ότι «εάν αυτή υπήρχε, οφείλατε να ζητήσετε οδηγούς έστω και σε μια σας προκήρυξη. Ομως εσείς δεν ζητήσατε την πρόσληψη οδηγών, ούτε με μόνιμες θέσεις, ούτε με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Δεν ζητήσατε ούτε το 2016, ούτε το 2017, ούτε το 2018».

Ο Σύλλογος απαιτεί την ανάκληση της απόφασης, να σταματήσει η τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, κάλυψη των εξόδων κίνησης των εργαζομένων που εκτελούν εξωτερική υπηρεσία με μόνιμο, πάγιο τρόπο.

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved