z
Ο Αντιπεριφερειάρχης Σπύρος Τζόκας τίμησε την Παγκόσμια ημέρα Ατόμων με αναπηρία
Κατηγορία : Περιφερειακά / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2018-12-04 12:35:00

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αθήνας, Σπύρος Τζόκας, τιμώντας  την Παγκόσμια ημέρα Ατόμων με αναπηρία βρέθηκε στην εορταστική εκδήλωση του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία «Η Ανοιχτή Αγκαλιά».

Ακολούθησε η παρακάτω δήλωση:

«3Η  Δεκέμβρη 2018. Παγκόσμια ημέρα Ατόμων με αναπηρία. Στην «ΑΝΟΙΧΤΗ ΑΓΚΑΛΙΑ» «Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι».  Πρόταγμα και όχι σύνθημα, για ένα τόσο ανθρώπινο και πολύχρωμο ταξίδι, όπως και η ζωή….  Στην «ΑΝΟΙΧΤΗ ΑΓΚΑΛΙΑ» έναν  σύλλογο, γονέων και κηδεμόνων & φίλων ατόμων με αναπηρία που μάχεται καθημερινά, σε δύσκολες και αντίξοες συνθήκες για την  ένταξη των ατόμων με αναπηρία σε κάθε πτυχή της πολιτικής, κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής ζωής.  Και εκεί δώσαμε την   υπόσχεση ότι θα όλοι μαζί θα πολεμήσουμε να υπερασπίσουμε την αξιοπρέπεια αυτών των παιδιών και δεν θα τα εγκαταλείψουμε στην οικονομετρία της εποχής, του δούναι και λαβείν.

Εκεί συνάντησα και αυτά τα παιδιά. Άνοιξαν την εκδήλωση… με έναν μαγευτικό τρόπο.    Το μουντό βράδυ  έγινε ξάστερο από τα χαμόγελα των παιδιών…. λαμπερό από τους σχεδιασμούς που πετυχαίνουν… ελπιδοφόρο από το πάθος, το ταλέντο και την ευρηματικότητα των παιδιών. Παιδιά που δεν έχουν βαλτώσει, παιδιά που δεν κάνουν πίσω.     Νομίζω ότι είμαι τυχερός αυτό το βράδυ….. με πολλούς άλλους. Αναζητώ εναγωνίως αξίες και τώρα βρίσκω. Αυτά τα παιδιά μου τις προσφέρουν απλόχερα. Αισθάνομαι  άνθρωπος…. ταυτίζομαι με την αθωότητα και την ελπίδα…. τσιμπιέμαι και είμαι εκεί.    Προσωρινή ανάταση. Ευχαριστώ αγαπητά μου παιδιά….. κάτασπρα καράβια παιδιά μου τα όνειρα σας…. ταξιδιάρικα…»

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved