z
Ο Περιφερειάρχης Αττικής στο 2ο συνέδριο για την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη
Κατηγορία : Περιφερειακά / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2012-12-07 16:25:00

Ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.) Γιάννης Σγουρός -  από το βήμα του «2ου Περιφερειακού Συνεδρίου Στερεάς Ελλάδας για την Επιχειρηματικότητα και την Ανάπτυξη», που συνδιοργάνωσαν στη Λειβαδιά,  η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το Επιμελητήριο Βοιωτίας, σήμερα Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012 - κάλεσε την Κυβέρνηση να ενισχύσει έμπρακτα το ρόλο των Περιφερειακών Αυτοδιοικήσεων στην αναβάθμιση των τοπικών κοινωνιών και την αξιοποίηση των Κοινοτικών Πόρων.

Παράλληλα, ο κύριος Σγουρός στην παρέμβασή του, επανέλαβε για μία ακόμη φορά, το πάγιο αίτημα των Περιφερειαρχών της χώρας, να τερματιστεί η αλληλοκάλυψη αρμοδιοτήτων, να συγκεντρωθεί το σύνολο των πόρων των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων στη διαχείριση των Αιρετών Περιφερειών και να χειραφετηθεί επιτέλους η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση από την Κεντρική Διοίκηση.

Το πλήρες κείμενο της ομιλίας του Περιφερειάρχη Αττικής & Προέδρου της ΕΝ.Π.Ε

Στους τρεις θεματικούς κύκλους του Συνεδρίου τοποθετήθηκαν επίσης:

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κλέαρχος Περγαντάς, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας, Παναγιώτης Αγνιάδης, οι Ευρωβουλευτές κ.κ Μαριέττα Γιαννάκου, Νίκος Χουντής και Νίκος Χρυσόγελος, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου, Στέφανος Κομνηνός, ο Μητροπολίτης Θηβών & Λεβαδείας, κ.κ. Γεώργιος, ο τέως υπουργός και Πρόεδρος του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ, Σταύρος Μπένος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και καθηγητής Εργατικού Δικαίου, Αλέξης Μητρόπουλος, ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, Κωνσταντίνος Μίχαλος,  οι Πρόεδροι της ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ κ.κ. Δημήτρης Ασημακόπουλος και Βασίλης Κορκίδης, εκπρόσωποι της Πανεπιστημιακής Κοινότητας, της Εκκλησίας, επαγγελματικών, παραγωγικών και άλλων φορέων.

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved