z
Περιφέρεια Αττικής: Στηρίζει την 36η Γιορτή Βιβλίου
Κατηγορία : Περιφερειακά / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2013-05-23 16:35:00

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η Περιφέρεια Αττικής και ο Σύλλογος Εκδοτών Βιβλίου Αθηνών (Σ.Ε.Β.Α) διοργανώνουν Γιορτή Βιβλίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Πεδίον του Άρεως από τις 24 Μαΐου έως και τις 9 Ιουνίου 2013. Σκοπός της 36ης Γιορτής Βιβλίου είναι η ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας, ιδιαίτερα στα μικρά παιδιά και της ευαισθητοποίησης των πολιτών σε θέματα βιβλιοφιλίας.

Στο πλαίσιο της Έκθεσης θα πραγματοποιηθεί πλήθος παράλληλων πολιτιστικών εκδηλώσεων (π.χ. κινηματογραφικό αφιέρωμα με θέμα ‘Βιβλία που έγιναν ταινίες’, θεατρικές παραστάσεις, ειδικές εκδηλώσεις για παιδιά, έκθεση πολιτικής γελοιογραφίας κλπ), ενώ το κοινωνικό μήνυμα της φετινής έκθεσης είναι: «Με διάβασες; Χάρισέ με! Χαρίστε ένα βιβλίο, σώστε μια βιβλιοθήκη».

Σκοπός της πρωτοβουλίας αυτής είναι η συγκέντρωση βιβλίων για τη δημιουργία βιβλιοθήκης στη Φολέγανδρο, καθώς επίσης και της ενίσχυσης των βιβλιοθηκών των Γυναικείων Φυλακών Θήβας και του Τμήματος Νέων της Κεντρικής Φυλακής Γυναικών Κορυδαλλού.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, δήλωσε σχετικά:

«Με ιδιαίτερη χαρά χαιρετίζω την 36η Γιορτή Βιβλίου που διοργανώνει ο Σύλλογος Εκδοτών Βιβλίου Αθηνών με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής. Η Γιορτή του Βιβλίου επέστρεψε από την προηγούμενη χρονιά  στο Πεδίον του Άρεως, στον κατ’ εξοχήν παραδοσιακό χώρο έκθεσης για το βιβλίο. Και ασφαλώς  αυτή η επιστροφή μας γεμίζει με αισιοδοξία, τόσο για την ιστορική αυτή περιοχή, όσο και για τον εκδοτικό τομέα.

Παρά την ανάπτυξη του ηλεκτρονικού βιβλίου οι έντυπες εκδόσεις  εξακολουθούν ακόμη και σήμερα να είναι αναντικατάστατες. Οι αναγνώστες δείχνουν να προτιμούν την ανάγνωση για παράδειγμα της λογοτεχνίας, μέσα από καλαίσθητες έντυπες εκδόσεις.

Εξ’ άλλου ας μην ξεχνάμε ότι περισσότερες εκδόσεις, περισσότερα βιβλία,  οδηγούν σε  μεγαλύτερη ανάπτυξη του πολιτισμού και σημαίνουν ότι η κοινωνία κάνει βήματα μπροστά.

Για αυτό θα πρέπει και φέτος να στηρίξουμε όλοι μας το βιβλίο και την εκδοτική προσπάθεια που γίνεται στη χώρα μας. Το πώς θα  πετύχουμε αυτό το στόχο, μας το δείχνει  το μήνυμα του Συλλόγου Εκδοτών Βιβλίου Αθηνών: ‘Με διάβασες; χάρισε με! Χαρίστε ένα βιβλίο, σώστε μια βιβλιοθήκη’, που είναι ένα διαρκές μήνυμα ζωής για το βιβλίο, με αποδέκτη όλη την κοινωνία, όπως καταγράφτηκε την περσινή χρονιά, όπου συγκεντρώθηκαν στο σύνολο τους 17.968 βιβλία, εκ των οποίων  3.500 προφέρθηκαν από την Περιφέρεια Αττικής. Συγκεκριμένα, 1.700 στα νοσοκομεία ‘Αγλαΐα Κυριακού’ και ‘Αγία Σοφία’ και 1.700 στο Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες. Εύχομαι καλή επιτυχία στη φετινή  Γιορτή του Βιβλίου, που αποτελεί για άλλη μια φορά  μια ξεχωριστή πνευματική και πολιτιστική όαση στην καρδιά της Αθήνας».

Η έκθεση βιβλίου τελεί υπό την αιγίδα του ΥΠΑΙΘΠΑ, του Δήμου Αθηναίων και του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.


Πρόγραμμα εκδηλώσεων 36ης Γιορτής Βιβλίου

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved