z
Πετρούπολη: Συνάντηση του Δημάρχου με τον αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα Αθηνών
Κατηγορία : Περιφερειακά / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2015-03-05 20:45:00

Συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα Αθηνών Σπύρο Τζόκα είχε την Τρίτη 3 Μάρτη ο δήμαρχος Πετρούπολης Βαγγέλης Σίμος.

Στη συνάντηση τέθηκαν η πορεία κατασκευής του 2ου ιδιόκτητου Παιδικού Σταθμού στη συμβολή των οδών Κερασόβου και Θράκης (ΟΤ 914), του οποίου η δημοπράτηση θα γίνει εντός του έτους 2015, σύμφωνα με τη δέσμευση του αντιπεριφερειάρχη, η επισκευή του οδικού δικτύου πρόσβασης στο Ποικίλο Όρος και στις αθλητικές εγκαταστάσεις της περιοχής «πρώην Λατομείων Γρηγορίου», αλλά και η αποκατάσταση σε τμήμα του δρόμου, στο οποίο προξενήθηκε κατολίσθηση από τις έντονες βροχές των τελευταίων ετών, με δαπάνες της Περιφέρειας.

Επίσης συζητήθηκε η εξασφάλιση 200.000,00 ευρώ από την Περιφέρεια για παρεμβάσεις σε παιδικές χαρές και η εκπόνηση αντιπλημμυρικών Μελετών από την Περιφέρεια, ένα υπερτοπικό έργο, στο οποίο θα προβλέπεται η διευθέτηση του Ρέματος Γεώργιζα (έργο που αφορά τους Δήμους Πετρούπολης και Ιλίου), αλλά και η κατασκευή αγωγού ομβρίων στην Περικλέους (Πετρούπολη, Περιστέρι).

Στο επίκεντρο βρέθηκε επίσης η εφαρμογή της υπάρχουσας μελέτης για την Αποκατάσταση και Αξιοποίηση του Παλαιού Καμινιού Πετρούπολης και την Ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου. Γίνεται προσπάθεια από την Περιφέρεια το συγκεκριμένο έργο να χρηματοδοτηθεί στο πλαίσιο του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Αστικής Παρέμβασης (ΣΟΑΠ) Δυτικής Αθήνας.

Επίσης συζητήθηκε η ασφαλτόστρωση και συντήρηση κεντρικών λεωφορειοδρόμων της πόλης μας, με τη συνεργασία του Δήμου, της Περιφέρειας και του υπουργείου Υποδομών.

Όπως τόνισε ο Βαγγέλης Σίμος, τα παραπάνω έργα είναι ώριμα και αναγκαία και αυτό που απομένει είναι η δρομολόγησή τους, κάτι που σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη θα γίνει σε άμεσο χρονικό διάστημα.

Συνάντηση για τα προβλήματα στην Υγεία

Την ίδια μέρα η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας, Ζαχαρούλα Κανέλλη, συναντήθηκε με τον υποδιοικητή της Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου Π. Αλεβίζο.

Μετά από εκτενή παράθεση των ελλείψεων και των προβλημάτων λειτουργίας του τοπικού ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ), ο Π. Αλεβίζος και η αναπλ. διευθύντρια του ΠΕΔΥ Αγ. Αναργύρων  Π. Κακούρη με τα παρευρισκόμενα στελέχη υποσχέθηκαν στους εκπροσώπους του δήμου ότι σύντομα θα στελεχώσουν το τοπικό ΠΕΔΥ με παιδίατρο και καρδιολόγο, ενώ θα συνδράμουν στον εμβολιασμό των μαθητών και στον οδοντιατρικό τους έλεγχο και θα συνεχίσουν το πρόγραμμα ελέγχου των ατομικών βιβλιαρίων υγείας των μαθητών των σχολείων της Πετρούπολης.

Επίσης, θα δοθεί άμεσα εντολή στην παθολόγο και στον πνευμονολόγο του παραρτήματος να έχουν το δικαίωμα συνταγογράφησης φαρμάκων σε ασθενείς με χρόνια νοσήματα.

Σε σχετική ανακοίνωση του δήμου σημειώνεται: «Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για πλήρη στελέχωση των Ιατρείων με όλες τις ειδικότητες και όλα τα εργαστήρια, με προοπτική τη δημιουργία πλήρους ανεπτυγμένου Κέντρου Υγείας στην Πετρούπολη, στελεχωμένου με επαρκή και μόνιμο προσωπικό. Διεκδικούμε ένα καθολικό δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας».

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved