z
Ρ. Δούρου: Πότε θα σταματήσει το πάρτι προσλήψεων ημετέρων στη Περιφέρεια Αττικής;
Κατηγορία : Περιφερειακά / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2021-03-10 15:00:00

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ρένα Δούρου για πάρτι προσλήψεων ημετέρων στη Περιφέρεια Αττικής, όπως αναφέρει. Αναλυτικά:

 

Το φως της δημοσιότητας βλέπουν ειδήσεις και καταγγελίες σχετικά με πάρτι προσλήψεων από τη Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, με διαδικασίες αμφίβολης νομιμότητας, που παραπέμπουν σε άλλες εποχές.

 

Συγκεκριμένα, δημόσια σε εφημερίδες καταγράφονται καταγγελίες για τις προσλήψεις 443 εκτάκτων υπαλλήλων στην Περιφέρεια Αττικής και στον ΕΔΣΝΑ  με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, σχόλια που στηλιτεύουν κυρίως:

 

α) την απαράδεκτη και παράνομη ενέργεια του Περιφερειάρχη Αττικής να συγκροτήσει τριμελή επιτροπή με αιρετά στελέχη της Περιφέρειας για την αξιολόγηση των αιτήσεων για την πρόσληψη του προσωπικού!

 

β) την προθεσμία μίας (1) ημέρας για την υποβολή αιτήσεων,

 

γ) την έλλειψη οποιουδήποτε κριτηρίου για την επιλογή των προσληφθέντων,

 

δ) τη σχέση προσληφθέντων με υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους, με τον Περιφερειάρχη Αττικής, με στελέχη της Ν.Δ. κ.λπ.

 

Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν λίγες ημέρες, οι Περιφερειακές Παρατάξεις της Περιφέρειας Αττικής, έλαβαν επιστολή νέου υποψηφίου που υπέβαλε αίτηση για θέση Επόπτη Υγείας, με την οποία καταγγέλλει επώνυμα ότι ενώ έχει υψηλότερο βαθμό πτυχίου, είναι μακροχρόνια άνεργος και έχει σημαντική εμπειρία σε σχέση με συγκεκριμένους συνυποψήφιούς του, δεν προσελήφθη!

 

Άκρως αποκαλυπτικό είναι και το δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών (4 Μαρτίου 21, με τίτλο “Αστραφτερά» ρουσφέτια Πατούλη με προσλήψεις από τον χώρο της σόου μπιζ”), σχετικά με τις προσλήψεις στον ΕΔΣΝΑ:

 

«…Όπως και στην Περιφέρεια Αττικής, εφαρμόστηκαν και στον ΕΔΣΝΑ φαστ τρακ διαδικασίες προσλήψεων συμβασιούχων, με επίκληση της «αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών λόγω πανδημίας του Covid-19», όπου οι ενδιαφερόμενοι είχαν μόλις 28 ώρες να μελετήσουν τους όρους της προκήρυξης και να προετοιμάσουν τον φάκελό τους...

Ένας από τους προσληφθέντες είναι γνωστό μοντέλο και τηλεπαρουσιαστής, επί χρόνια φίλος του ζεύγους Πατούλη, σύμφωνα με δημοσιεύματα που κατέγραφαν την παρουσία της Μαρίνας Πατούλη σε θεατρική πρεμιέρα, οπότε και η ίδια πόζαρε στον φακό με τον… νεοπροσληφθέντα στον ΕΔΣΝΑ, ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα «Υ.Ε. Εργάτη Καθαριότητας». Συνάδελφός του στην ίδια ειδικότητα θα είναι δημοσιογράφος που φέρεται να είναι γνωστός σε τηλεθεατές πρωϊνάδικων. Σε θέση «Δ.Ε. Διοικητικού» προσλήφθηκε άλλη μία δημοσιογράφος, που έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον δημοσιευμάτων τύπου gossip.

Και οι τρεις νεοπροσληφθέντες αναλαμβάνουν υπηρεσία, σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις στη «Διαύγεια», στο Αυτοτελές Γραφείο του προέδρου του ΕΔΣΝΑ, Β. Κόκκαλη, στενού συνεργάτη του κ. Πατούλη και αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας. Οι συμβάσεις τους, σύμφωνα με τα έγγραφα, θα διαρκέσουν μέχρι τις 5 Ιουλίου…»..

 

Και αυτά ενώ η Διοίκηση αδιαφορεί πλήρως και δεν φέρνει για συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, όπως έχουμε ζητήσει, τη διαδικασία που ακολουθήθηκε για τις προσλήψεις έκτακτου προσωπικού.

 

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό του αντιδημοκρατικού τρόπου λειτουργίας της Διοίκησης, ότι απαξιεί να γνωστοποιήσει στις Παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου το πρακτικό της Τριμελούς Επιτροπής για την αξιολόγηση των αιτήσεων αλλά και κάθε νεότερο πρακτικό για την εν λόγω προκήρυξη πρόσληψης έκτακτου προσωπικού!

 

Φυσικά τίποτε από αυτά δεν είναι τυχαίο.

 

Γιατί αποτελεί στρατηγική επιλογή της Διοίκησης της Περιφέρειας η περιφρόνηση κάθε αρχής άσκησης χρηστής διοίκησης όπως και η απαξίωση των αρχών της διαφάνειας και της αξιοκρατίας στις προσλήψεις, της γνωστοποίησης της προκήρυξης των προσλήψεων, της ύπαρξης και μοριοδότησης κριτηρίων.

 

Την ίδια στιγμή η Διοίκηση επιλέγει να μην ασκήσει καμία πίεση προς την πολιτικά ομογάλακτη κυβέρνηση για να προχωρήσει άμεσα σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις υποστελεχωμένες Υπηρεσίες της Περιφέρειας.

 

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι η Διοίκηση εφαρμόζει δύο μέτρα και δύο σταθμά, φροντίζοντας αφενός να τακτοποιήσει τα “δικά της παιδιά”, αδιαφορώντας αφετέρου για την επίλυση ενός χρόνιου προβλήματος, που αφορά δύο εργαζόμενους από την πρώην Νομαρχία Πειραιά. Οι εργαζόμενοι αυτοί, έχοντας ανανεούμενες συμβάσεις για χρόνια και καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες, πασχίζουν να μετατραπούν αυτές σε αορίστου χρόνου, διεκδικώντας το αυτονόητο δικαίωμα της εργασίας. Διεκδικώντας ίση μεταχείριση. Που όμως δεν περιλαμβάνεται στην... ατζέντα της σημερινής Διοίκησης.

 

Και αυτό γιατί καθημερινά οι πολίτες και οι εργαζόμενοι διαπιστώνουν πόσα βήματα προς το κακό παρελθόν κάνει η Περιφερειακή Αρχή, ξεδιπλώνοντας ρουσφετολογικές πρακτικές που δεν εκθέτουν μόνο την Περιφέρεια, απαξιώνουν το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην εργασία, εμπαίζουν τους εργαζόμενους, αντιμετωπίζοντάς τους ως πρώτης και δεύτερης κατηγορίας. Ημέτερους και... λοιπούς...

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved