z
Σύσκεψη για τα αντιπλημμυρικά της Δυτικής Αθήνας
Κατηγορία : Περιφερειακά / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2015-11-24 13:45:00

Με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικού τομέα Αθηνών, Σπύρου Τζόκα, πραγματοποιήθηκε ευρεία συνάντηση στο Υπουργείο Μεταφορών, Υποδομών & Δικτύων και με θέμα τα επείγοντα αντιπλημμυρικά έργα που άπτονται της ευθύνης του Υπουργείου.

Στη συνάντηση  που διεξήχθη σε θετικό κλίμα μετείχαν ο Γεν. Γραμματέας Δημοσίων Έργων του Υπο.Με.Δι. Γιώργος Δέδες, ο Αντιπεριφερειάρχης Σπύρος Τζόκας, οι Δήμαρχοι των περιοχών των οποίων αναφέρονται τα έργα, Νίκος Σαράντης του δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού και Νίκος Ζενέτος του δήμου Ιλίου, καθώς και οι Αντιδήμαρχοι και οι Διευθυντές των τεχνικών υπηρεσιών.

Τα έργα που συζητήθηκαν και έλαβαν επείγοντα χαρακτήρα ήταν:

• Το έργο της άμεσης αποκατάστασης των πρανών του Κηφισού ύψους 6.500.000€ χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής και θα εκτελεστεί άμεσα από το Υπο.Με.Δι.

• Η οριστική λύση του προβλήματος με διεύρυνση της διατομής του Κηφισού μελετάται και θα κατασκευαστεί από το Υπο.Με.Δι.

• Τα προβλήματα στη παραρεμάτια περιοχή της Εσχατιάς θα αντιμετωπιστούν με συμπληρωματική σύμβαση ύψους 9.500.000€ από το Υπο.Με.Δι.

• Το έργο του ρέματος της Φλέβας, θα χρηματοδοτηθεί από το Υπο.Με.Δι. με το ποσό των 6.000.000€.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κ. Τζόκας τόνισε ότι τα έργα αυτά που μέχρι πρότινος παρουσίαζαν μεγάλη καθυστέρηση, χρήζουν άμεσης προτεραιότητας από την Πολιτεία. Στα πλαίσια αυτά και εφόσον ελλοχεύει πάντα ο κίνδυνος μιας νέας ενδεχόμενης πλημμύρας, θα πρέπει να συμπράξουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και να λειτουργήσουν με αποτελεσματικότητα.

Ο Δήμαρχος Ιλίου φανερά ικανοποιημένος δήλωσε: «Η δρομολόγηση των έργων αυτών είναι μείζονος σημασίας για τη συμπλήρωση της αντιπλημμυρικής θωράκισης και προστασίας του Δήμου μας, την υλοποίηση των οποίων είχαμε κατ’ επανάληψη ζητήσει. Αναμένουμε την έναρξη των εργασιών και θα παρακολουθούμε στενά την εξέλιξη και την ολοκλήρωσή τους».

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved