z
Τα τελικά αποτελέσματα στην Περιφέρεια Αττικής
Κατηγορία : Περιφερειακά / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2019-06-03 05:30:00

Με μεγάλο νικητή τον Γιώργο Πατούλη ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία της Περιφέρειας Αττικής.

 

Πλέον η ενσωμάτωση της επιλογής των πολιτών βρίσκεται στο 100% με τον Γιώργο Πατούλη να έχει λάβει 728.118 ψήφους με ποσοστό 65,79% και την Ρένα Δούρου να λαμβάνει 378.571 ψήφους με ποσοστό 34,21%.

 

Ο νέος Περιφερειάρχης επικράτησε και στις 8 εκλογικές περιφέρειες της Αττικής ενώ στο Δυτικό Τομέα Αθηνών τα ποσοστά είχαν ως εξής: Γιώργος Πατούλης 57,58% – Ρένα Δούρου 42,42%.

 

Σε ολόκληρη την Αττική η συμμετοχή στη δεύτερη Κυριακή των Περιφερειακών εκλογών έφτασε το 41,64% με τον ακριβή αριθμό αυτών που ψήφισαν να είναι 1.213.059.

 

Γ. Πατούλης: Ξεκινάει ο αγώνας για μια καλύτερη Αττική


Συγκινημένος για το εκλογικό αποτέλεσμα και την νίκη του στην Περιφέρεια Αττικής δήλωσε ο Γιώργος Πατούλης μιλώντας σε υποστηρικτές του στην πλατεία Κλαυθμώνος.

 

«Αξίζουμε καλύτερα και θα τα κάνουμε. Σας ζήτησα να κάνουμε μια νέα αρχή στην Αττική και το πετύχαμε. Δεν θα σας απογοητεύσουμε, θα δουλέψουμε νυχθημερόν για να αλλάξουμε την Αττική μας και να πάμε μπροστά, να κάνουμε αυτόν τον ευλογημένο τόπο κάθε μέρα καλύτερο. Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να επιστρέψουν στην Αττική το χαμόγελο και η αισιοδοξία. Σας υπόσχομαι ότι θα δουλέψουμε με σχέδιο και σκληρή δουλειά» διαβεβαίωσε.

 

Σημείωσε ακόμη πως «η Αττική δεν έχει άλλο χρόνο για χάσιμο» και πρόσθεσε πως «σήμερα δεν νίκησε μόνο η παράταξή μας, αλλά η ενότητα». «Γκρεμίσαμε τις διαχωριστικές γραμμές που κάποιοι πήγαν να βάλουν ανάμεσά μας» πρόσθεσε.

 

Συνεχάρη επίσης τους υπόλοιπους υποψήφιους περιφερειάρχες. «Δεν βλέπω στο πρόσωπό τους πολιτικούς αντιπάλους, αλλά μελλοντικούς συνεργάτες» είπε, ενώ ευχαρίστησε τη Ν.Δ. και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την στήριξή τους. «Θα είμαι δίπλα τους στον αγώνα για μια καλύτερη και πιο φωτεινή Ελλάδα. Ο εκλογικός αγώνας τελειώσε, ξεκινάει ο αγώνας για μια καλύτερη Αττική, για να μην ξαναζήσουμε τραγωδίες όπως αυτές που ζήσαμε. Στον αγώνα αυτό σας θέλω όλους δίπλα μου» κατέληξε.

 

Ρ. Δούρου: Τα μεγάλα προβλήματα απαιτούν συγκλίσεις

 

Τους πολίτες που την εμπιστεύθηκαν ευχαρίστησε η Ρένα Δούρου, υπογραμμίζοντας πως ο συνδυασμός της στάθηκε όρθιος «απέναντι στην εργαλειοποίηση δύο τραγωδιών».

 

Η απερχόμενη περιφερειάρχης τόνισε ότι  η απλή αναλογική απαιτεί συνεργασίες και συγκλίσεις για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων της Αττικής.

 

«Για όλα τα μεγάλα ζητήματα χρειάζεται συναινετική λήψη αποφάσεων» τόνισε, ενώ γνωστοποίησε ότι προσπάθησε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Γιώργο Πατούλη αφενός για να τον συγχαρεί και αφετέρου για να του ζητήσει συνάντηση και με τους άλλους επικεφαλής των συνδυασμών ώστε να συζητηθούν οι προτεραιότητες. Ωστόσο αυτό δεν κατέστη δυνατό.

 

«Θα σηκώσουμε το γάντι από τη θέση της αντιπολίτευσης» σημείωσε η κ. Δούρου.

 

Η απάντηση του Γ. Πατούλη στη Ρ. Δούρου

 

Την πρόθεσή του να συνεργαστεί με όλες τις παρατάξεις, πάνω από κομματικές σκοπιμότητες, εξέφρασε ο Γιώργος Πατούλης, ενώ κάλεσε την Ρένα Δούρου να «φροντίσει να μην επαναληφθούν φαινόμενα του παρελθόντος, που μας πλήγωσαν».

 

«Πληροφορήθηκα ότι προσπάθησε να επικοινωνήσει μαζί μου η μέχρι σήμερα αντίπαλός μου και από αύριο ελπίζω συνεργάτης μου στο περιφερειακό συμβούλιο, απερχόμενη περιφερειάρχης, κα Δούρου. Δεν κατάφερα να μιλήσω μαζί της γιατί προφανώς την ώρα που με κάλεσε, βρισκόμουν στο εκλογικό μου κέντρο και έκανα δηλώσεις στα ΜΜΕ» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο νέος περιφερειάρχης Αττικής, προσθέτοντας ότι θα προσπαθήει αύριο νωρίς το πρωί να μιλήσω μαζί της ώστε να συναντηθούμε άμεσα, προκειμένου να ενημερωθεί για όλα τα ζητήματα της περιφέρειας.

 

«Από πλευράς μου είμαι πρόθυμος να συνεργαστώ με όλες τις παρατάξεις, πάνω από κομματικές σκοπιμότητες, για να πάμε την Αττική μπροστά. Με πράξεις και όχι με λόγια. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι η θητεία της κας Δούρου λήγει στις 31 Αυγούστου. Ως τότε έχει την απόλυτη ευθύνη για τη διαχείριση των ζητημάτων της Περιφέρειας Αττικής» τόνισε.

 

«Οφείλει λοιπόν το επόμενο διάστημα να φροντίσει να μην επαναληφθούν φαινόμενα του παρελθόντος που μας πλήγωσαν. Κι αν πιστεύει ότι μπορούμε να την βοηθήσουμε προς την κατεύθυνση αυτή, είμαστε πρόθυμοι να συνεργαστούμε. Δεν υπάρχει λοιπόν λόγος να βιαζόμαστε και να εκφράζει δημόσια παράπονα η απερχόμενη περιφερειάρχης» κατέληξε.

 

Νωρίτερα η κ. Δούρου σε δηλώσεις της είχε επισημάνει ότι προσπάθησε να επικοινωνήσει μαζί του, προκειμένου να συναντηθούν και να κλείσουν συνάντηση με όλους τους επικεφαλής των συνδυασμών, αλλά «δυστυχώς δεν σήκωσε το τηλέφωνο».

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved