z
Την αποχώρηση του από την Αυτοδιοίκηση ανακοίνωσε ο Σπ. Τζόκας στην Πρωτοχρονιάτικη Πίτα
Κατηγορία : Περιφερειακά / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2019-01-22 19:00:00

Τερματίσαμε» ήταν η χαρακτηριστική φράση του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα, Σπύρου Τζόκα, στην αναγγελία «αποχαιρετισμού» από τα αυτοδιοικητικά και επιστροφή στα Πανεπιστημιακά καθήκοντα, κατά την κοπή της πίτας την Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου.

 

Αρχικά ο Σπύρος Τζόκας, έκανε  τον απολογισμό της θητείας του στην Περιφερειακή Ενότητα  Δυτικού Τομέα με εικόνες, video και powerpoint.

 

Στη συνέχεια ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους Δημάρχους, φορείς, δημοσιογράφους και εκπροσώπους συλλόγων για τα καλά τους λόγια για το έργο που έγινε στην πενταετία. Μάλιστα  χαρακτήρισε τις εκτιμήσεις αυτές υπερβολικές.

 

Τέλος μέσα σε έντονα φορτισμένο συναισθηματικό κλίμα ανακοίνωσε ότι παρά τις προτάσεις που του έγιναν τόσο από τα πολιτικά κόμματα που βρίσκονται στην Βουλή, όσο και εκτός αυτής, δεν πρόκειται να συμμετάσχει με οιανδήποτε ιδιότητα στις επερχόμενες εκλογές και θα επιστρέψει στα Πανεπιστημιακά καθήκοντά του.

 

Τόνισε χαρακτηριστικά:

 

«Εξάλλου το έχω δηλώσει και άλλη φορά ότι ΤΕΡΜΑΤΙΣΑΜΕ. Πρόσφατα με επιστολή μου απέρριψα πρόταση συλλογικών φορέων και κομμάτων να είναι υποψήφιος και πάλι στο Δήμο Καισαριανής. Αρκετά.


Υπηρέτησα την Αυτοδιοίκηση από όλα τα μετερίζια: Δημοτικός Σύμβουλος, Αντιδήμαρχος, Δήμαρχος, στο ανώτατο συλλογικό όργανο της Αυτοδιοίκησης στην ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας), Αντιπεριφερειάρχης και στο ανώτατο συλλογικό όργανο της δευτεροβάθμιας αυτοδιοίκησης την ΕΝΠΕ (Ένωση Περιφερειών Ελλάδας.). Τέλος μέχρι τον Αύγουστο του 2015 ήμουν  υπεύθυνος στο τμήμα Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ. Προσπάθησα σε όλη αυτή την πορεία να βοηθήσω με όποιον τρόπο μπορούσα.


Από άλλα πόστα πλέον. Με την παρακαταθήκη και την εμπειρία μου στην Αυτοδιοίκηση θα συναντηθούμε στους δρόμους και στα κινήματα. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την τιμή και την αξιοπρέπεια του δοκιμαζομένου ανθρώπου, ενάντια στην κοινωνία των πλουσίων που έχει στηθεί. Θα συνεχίσω με το μεγαλύτερο αξίωμα: του ενεργού πολίτη. Να ηττηθεί υπέρ των παιδιών μας, υπέρ της νέας γενιάς ο πολιτικός κυνισμός εκείνος  που ξέρει την τιμή όλων σχεδόν των πραγμάτων, αλλά την αξία κανενός».

 

Από τις παρουσίες της εκδήλωσης ξεχώρισαν αυτές των Δημάρχων Περιστερίου, Ιλίου και Αγίας Βαρβάρας, Α. Παχατουρίδη, Ν. Ζενέτου και Γ. Καπλάνη, αντίστοιχα αλλά και του πρώην Υπουργού Δημόσιας Τάξης Ν. Τόσκα.

 

tzokas_kopi_pitas_2.jpg

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved