z
Δημήτρης Καλογερόπουλος: Γνωρίζουμε τι πρέπει να γίνει στη Δυτική Αθήνα
Κατηγορία : Συνεντεύξεις / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2018-12-19 18:00:00

Στην εφημερίδα «ΔΥΤΙΚΑ ΝΕΑ» και στο WestNews.gr μίλησε ο πρώην Δήμαρχος Αιγάλεω και πρόεδρος της ΕΕΤΑΑ (Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης), Δημήτρης Καλογερόπουλος, τονίζοντας πως η Δυτική Αθήνα έχει ανάγκη από πολιτικούς που γνωρίζουν τα προβλήματα και θα ασχοληθούν με αυτά.

 

Aναλυτικά η συνέντευξη:

 

Θα είστε παρών στη μάχη των επόμενων εκλογών, μέσα από τις λίστες της Νέας Δημοκρατίας;


Όπως γνωρίζετε, τις σχετικές επιλογές τις κάνει ο πρόεδρος της παράταξης. Εγώ είμαι παρών στις μάχες για τη βελτίωση του μέλλοντος της χώρας μας, σε επίπεδο αυτοδιοίκησης αλλά και κεντρικής πολιτικής, εδώ και πολλά χρόνια. Ακριβώς επειδή πιστεύω ότι, από τις μάχες για την κοινωνία δεν έχει το δικαίωμα να απουσιάζει κανείς. Στο Αιγάλεω κάναμε πολλά πράγματα, και τώρα ήρθε η ώρα να διορθώσουμε την εικόνα συνολικά της Δυτικής Αττικής. Εμείς που ζούμε τους συμπολίτες μας στην περιοχή μας, επειδή μαζί μεγαλώσαμε, μαζί αντιμετωπίσαμε κοινές δυσκολίες, μαζί αναζητήσαμε λύσεις σε κοινά προβλήματα, και μαζί ονειρευτήκαμε, σε εποχές περισσότερο ξέγνοιαστες, πριν από την εθνική τραγωδία των Μνημονίων, έχουμε έναν λόγο παραπάνω να συμβάλλουμε στην αλλαγή σελίδας που έχει ανάγκη ο τόπος μας.

 

Μιλάτε για «εθνική τραγωδία» των Μνημονίων. Η Νέα Δημοκρατία όμως είχε μερίδιο στην άσκηση της διακυβέρνησης του τόπου, αυτά τα τελευταία οκτώ χρόνια.


Στην εποχή της επανάστασης των social media, και της δυνατότητας που έχει ο καθένας σε πρωτογενή πληροφόρηση μέσω του διαδικτύου, είναι τουλάχιστον κωμικό να προσπαθούμε να ωραιοποιήσουμε καταστάσεις. Και η δική μας παράταξη έκανε λάθη στα χρόνια των Μνημονίων. Γι’ αυτό και αρκετοί συμπολίτες μας γύρισαν την πλάτη. Μόνο που, εμείς παραλάβαμε το 2012 μια χώρα διαλυμένη, και μια κοινωνία που είχε αρχίσει να κακοποιείται. Πρωταρχικό ζητούμενο λοιπόν ήταν να σταθούμε όρθιοι. Και τα καταφέραμε. Στο... δεύτερο ημίχρονο, υπήρχε η στοχευμένη και συγκροτημένη διόρθωση των αδικιών. Δεν... προκάναμε όμως, καθώς η βουλιμία του κ. Τσίπρα και της παρέας του για την εξουσία, μας οδήγησε στο δράμα του 2015, με τις πρόωρες εκλογές του Ιανουαρίου, και στη συνέχεια με το καταστροφικό δημοψήφισμα του καλοκαιριού του ίδιου έτους, που λίγο έλειψε να σπρώξει τη χώρα στον γκρεμό.

 

Κάνετε λοιπόν την αυτοκριτική σας, ως παράταξη.


Και δεν την κάνουμε μονάχα σε επίπεδο ηγεσίας ή κεντρικής πολιτικής επιχειρηματολογίας. Την κάνουμε πρωτίστως στις παρέες, στα καφενεία, στους δρόμους όπου συναντιόμαστε με τους συμπολίτες μας. Ζητάμε από τους Έλληνες πολίτες  να μας δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης, όχι απλά και μόνο καταδίκης του κ. Τσίπρα και της εθνικά επικίνδυνης κυβέρνησής του. Έχουμε σχέδιο αλλά και την αποφασιστικότητα να το εφαρμόσουμε. Και φυσικά, έχουμε μάθει και από τα δικά μας λάθη. Ώστε να μην τα επαναλάβουμε.

 

Η Δυτική Αττική ωστόσο έχει μεγάλες απαιτήσεις. Η περιοχή μας ταλαιπωρήθηκε από καλές προθέσεις και ανεκπλήρωτες υποσχέσεις.


Γι’ αυτό και έχει μεγάλη σημασία, οι άνθρωποι στους οποίους θα εμπιστευτούμε την ψήφο μας, και θα τους εκχωρήσουμε το δικαίωμα να μας εκπροσωπούν και να αποφασίζουν για τη ζωή μας, να έχουν ζήσει μέσα στην κοινωνία μας. Να είναι ένας από εμάς. Δεν χρειαζόμαστε περαστικούς, επαγγελματίες σωτήρες ή όσους ενδιαφέρονται για την προσωπική ανέλιξή τους, και μόνο. Η περιοχή μας έχει υποστεί μεγάλα πλήγματα στα χρόνια των Μνημονίων. Δεν μπορούμε λοιπόν να περιμένουμε να κατανοήσει αυτή την πραγματικότητα, κάποιος ο οποίος... είδε φως και μπήκε. Πολύ περισσότερο, δεν μπορούμε να περιμένουμε ότι θα τιμήσει την εμπιστοσύνη που θα του δείξουμε.

 

Συχνά κατηγορούν την παράταξή σας για ψυχική απόσταση από την κοινωνία και τα πιο αδύναμα στρώματα.


Από μια κυβέρνηση και πολιτικούς αντιπάλους, οι οποίοι έχουν εθιστεί στο ψέμα και τον καιροσκοπισμό, δεν θα περίμενε κανείς κάτι διαφορετικό. Η παράταξή μας υπήρξε διαχρονικά η παράταξη του μέτρου και της μετριοπάθειας. Της προσφοράς και της εθνικής ευθύνης. Η παράταξη που έβαλε πάντοτε το εθνικό συμφέρον πάνω από το συγκυριακά κομματικό. Είμαστε η παράταξη του κοινωνικού φιλελελευθερισμού, όπως τον περιέγραψε ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής. Μια παράταξη λαϊκή, που ακούει, αντιλαμβάνεται και ανταποκρίνεται στις αγωνίες και τις ανάγκες των πολλών. Όχι μια παράταξη λαϊκίστική. Και φυσικά, παραμένουμε και υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, μια παράταξη η οποία επενδύει στον θετικό λόγο. Τη θετική πρόταση. Δεν υπήρξαμε ποτέ, και δεν θα γίνουμε στο μέλλον κόμμα άρνησης και διαμαρτυρίας. Γι’ αυτό και δεν μας αρκεί η ηχηρή αποδοκιμασία του κ. Τσίπρα και της παρέας του. Διεκδικούμε ψήφο θετικής εμπιστοσύνης.

 

Ποια είναι η ιεράρχηση των κοινωνικών προτεραιοτήτων, και επομένως προς επίλυση προβλημάτων, που εσείς κάνετε;


Εδώ υπάρχει και μια βασική διαφορά με όσους διεκδικούν την ψήφο των πολιτών στη βάση μοντέλων... δημοσίων σχέσεων και ξύλινου πολιτικού λόγου, γεμάτου γενικολογίες. Οι ανάγκες των συμπολιτών μας, μετά από 8 χρόνια κρίσης, έχουν εξατομικευτεί. Πέρα φυσικά από γενικά, κοινά προβλήματα. Χρειάζεται λοιπόν να περπατάει κανείς στις γειτονιές της Δυτικής Αθήνας, να έχει τα μάτια του ανοιχτά για να βλέπει, και τα αυτιά του για να ακούει. Μονάχα αν βάλουμε τον εαυτό μας στη θέση κάθε συμπολίτη μας, ο οποίος δοκιμάστηκε από την κρίση, φτωχοποιήθηκε, και στερήθηκε το δικαίωμα στο όνειρο μιας καλύτερης ζωής, μπορούμε να είμαστε χρήσιμοι. Για την κοινωνία και το μέλλον του τόπου.  Να μην ξεχνάμε ότι το μέλλον του τόπου είναι οι νέοι μας, οι οποίοι περιμένουν άμεσες λύσεις και όχι υποσχέσεις, κανείς πλέον δεν μπορεί να τους κοροϊδέψει.  Στη Δυτική Αθήνα εμείς που ζούμε εδώ γνωρίζουμε τι πρέπει άμεσα να γίνει.

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved