z
Αισθητή μείωση τιμών των Ultrabooks το 2013
Κατηγορία : Τεχνολογία / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2012-02-16 20:00:00

Οι τιμές των Ulrabooks, δηλαδή της κατηγορίας των υπέρλεπτων φορητών υπολογιστών πρόκειται να παραμείνουν στάσιμες για το 2012, ενώ θα μειωθούν αισθητά τον επόμενο χρόνο όπως αναφέρει η ιστοσελίδα του Digitimes από διάφορες πηγές της. Οι αναμενόμενες τιμές της κατηγορίας το 2013 θα είναι στα $599-699 δολάρια, αρκετά χαμηλότερα δηλαδή από τα σημερινά δεδομένα. Όπως αναφέρουν άνθρωποι από τις κατασκευάστριες εταιρείες, αυτός ο πήχης τιμών είναι αδύνατον να επιτευχθεί μέσα στο χρόνο και να αποφέρει παράλληλα κερδοφορία.

Ένας από τους κυριότερους λόγους των αυξημένων τιμών των Ultrabooks είναι το το υψηλό κόστος των σκληρών δίσκων SSD που ενσωματώνουν τα περισσότερα μοντέλα, και που πολλές φορές μπορεί να είναι 10 φορές μεγαλύτερο από τους παραδοσιακούς σκληρούς δίσκους. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχει μία πιθανότητα να δούμε Ultrabooks με μειωμένο κόστος μέσα στο 2012 στην τιμή των $799 δολαρίων.

Αν και κάποιες εταιρείες σκοπεύουν να κυκλοφορήσουν μοντέλα στο παραπάνω εύρος τιμών στο τέλος του 2012, το κέρδος τους θα είναι αρκετά μικρότερο και η διαχείριση του τρόπου αποστολής των συσκευών θα αποτελέσει ένα από τα πιο κρίσιμα ζητήματα για κάθε προμηθευτή.

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved